GoPro Hero 6 apare la vânzare într-un magazin înainte de anunţul oficial

18.09.2017
GoPro Hero 6 apare la vânzare într-un magazin înainte de anunţul oficial
Ultimii câţiva ani au fost destul de grei pentru compania GoPro. După vânzările scăzute ale ultimelor generaţii de produse, cauzate de faptul că modelele precedente erau atât de performante încât nu prea necesitau upgrade şi lansarea cu probleme a dronei Karma, care a fost retrasă de pe piaţă timp de câteva luni, compania pare să se redreseze în urma modelelor din seria Hero 5. Deşi compania nu a anunţat sau lansat oficial modelul Hero 6 Black, o cameră din această gamă a ajuns la raft într-un magazin din Canada, dezvăluind toate îmbunătăţirile pe care aceasta le oferă.

Noul GoPro Hero 6 Black nu pare să fie foarte diferit la exterior faţă de Hero 5, acesta păstrând acelaşi design compact cu carcasă din plastic de culoare negru mat, care oferă rezistenţă la apă fără a fi nevoie de o carcasă suplimentară. Conform incripţiilor de pe cutie, noua cameră de acţiune poate fi scufundată fără probleme până la o adâncime de 10 metri.

La capitolul performanţă, Hero 6 se apropie de cea a noilor smartphone-uri de la Apple. Avem de a face cu filmare la rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă şi în Full HD la 240 de cadre pe secundă, fiind posibilă astfel realizarea de filmări în slow motion la calitate înaltă. De asemenea, fotografiile vor rămâne la aceeaşi rezoluţie de 12 megapixeli.

Zvonurile afirmă că GoPro va renunţa la procesorul de imagine Ambarella, făcând tranziţia la un model proprietar numit GP1. Practic cele două generaţii nu vor fi atât de diferite din punct de vedere hardware, senzorii foto putând fi aceiaşi, însă noul procesor ar facilita înregistrarea la calitate superioară. Un alt avantaj al utilizării unui procesor proprietar ar putea fi optimizarea consumului de energie, care ar putea duce la autonomie mai mare.

Camera „buclucaşă” a fost descoperită într-un magazin Best Buy din Canada, unde era disponibilă la raft la preţul de 650 de dolari canadieni. Având în vedere rata de conversie obişnuită, această sumă ar fi echivalentă cu 500 de dolari americani, acelaşi preţ la care a intrat în ofertă modelul Hero 5 anul trecut.

În producţie pare să fie şi un nou update software pentru drona Karma, care ar putea primi un mod „follow me”, similar cu cel de pe dronele concurente de la DJI, în timp ce stabilizatorul Karma Grip ar putea fi actualizat la nivel hardware. Generaţia a doua s-ar putea apropia mai mult de ceea ce oferă DJI pe stabilizatoarele Osmo, cu control prin intermediul unui joystick.

Conform zvonurilor, GoPro plănuieşte să lanseze oficial modelul Hero 6 Black şi noile actualizări în cadrul unui eveniment de prezentare care va avea loc pe 28 septembrie, dată la care camera de acţiune ar urma să fie disponibilă şi în magazine. Este posibil ca stocul de camere să fi fost deja livrat către magazine, o eroare ducând la punerea la vânzare a acestui model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult