GoPro anunță Hero10 Black, cameră de acțiune cu filmare 5K la 60 FPS sau 4K la 120 FPS

17.09.2021
GoPro anunță Hero10 Black, cameră de acțiune cu filmare 5K la 60 FPS sau 4K la 120 FPS

Așa cum era de așteptat, GoPro a anunțat oficial noua cameră de acțiune Hero10 Black, un model care pare să păstreze multe dintre avantajele variantei Hero9 de anul trecut, dar care îmbunătățește capabilitățile de filmare complet. Se pare că motivul pentru care GoPro a ales să îmbunătățească atât de mult anul acesta camera sa de acțiune este trecerea de la procesorul proprietar GP1, folosit încă de la Hero6, la noul GP2, care deschide calea către noi capabilități.

GoPro Hero10 Black oferă doar schimbări interne

GoPro Hero10 Black păstrează întocmai forma și dimensiunile modelului de anul trecut. Asta înseamnă că toate accesoriile dezvoltate pentru Hero9 se vor potrivi cu Hero10 direct, în timp ce bateriile vor putea fi folosite de la o cameră la alta. Aceasta este un avantaj pentru cei care au deja o cameră și accesorii și doresc să facă doar un upgrade pentru noile funcții.

Printre upgrade-urile cele mai importante se regăsește dublarea framerate-ului pentru toate rezoluțiile. Poți filma acum la rezoluție 5.3K la 60 cadre pe secundă, 4K la 120 cadre pe secundă sau 2.7K la 240 cadre pe secundă. Astfel, poți face filmări cu încetinitorul la oricare dintre rezoluțiile camerei. Senzorul foto permite fotografii la 23,6 megapixeli, în timp ce performanța în lumină slabă, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale generației precedente, ar trebui să fie semnificativ îmbunătățită, atât pe foto, cât și pe video.

gopro hero10 black back

Procesorul GP2 permite pe GoPro Hero10 Black și o stabilizare îmbunătățită, noul HyperSmooth 4.0, care oferă stabilizare similară cu un gimbal, fără niciun accesoriu. Stabilizarea conținutului în funcție de orizont este acum mult mai performantă, oferind posibilitatea de înclinare de până la 45 de grade înainte să se miște imaginea.

Lentila de pe GoPro Hero10 este acum tratată cu o soluție hidrofobică, care să picăturile de apă, în timp ce ecranul frontal este acum mai fluid. GoPro vorbește și despre un update de firmware care va adăuga rezoluții și framerate-uri noi: 5K format 4:3 la 24 cps, 4K/4:3 la 30, 25 și 24 cps, 5.3K la 24 cps și 1080p la 24 cps. Acest update va veni pe 16 noiembrie.

Prețul a crescut față de generația anterioară

Singurul „dezavantaj” al noii camere de acțiune este însă prețul. Dacă GoPro Hero9 Black venea anul trecut la prețul de 480 euro, cu posibilitatea de a cumpăra camera la 379 euro cu un abonament GoPro Plus, anul acesta, prețurile cresc cu 100 de euro. GoPro Hero10 Black costă acum 580 euro în varianta standard și 430 euro în varianta cu abonament Plus. În timp ce prețul este mai mare, reducerea la abonament este mai mică. Abonamentul permite accesarea funcțiilor premium ale aplicației GoPro de mobil, cât și stocare nelimitată a materialelor înregistrate în cloud-ul companiei, dar și asigurare pentru două incidente în cazul în care camera se strică.

gopro hero10 black

Camera poate fi comandată chiar acum de pe site-ul companiei și de la partenerii din retail ai săi, inclusiv din România.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult