GoPro lansează camera Hero 12 Black cu noi funcționalități pentru creatorii de conținut

31.10.2023
GoPro lansează camera Hero 12 Black cu noi funcționalități pentru creatorii de conținut

GoPro a prezentat recent noua cameră Hero12 Black, care promite să aducă îmbunătățiri semnificative față de predecesoarea sa, Hero11. Deși designul rămâne neschimbat, inovațiile tehnice aduse acestui model sunt cele care atrag atenția.

Una dintre caracteristicile de top ale noii camere GoPro este durata extinsă de înregistrare, care acum este dublă față de modelul anterior. În plus, Hero12 Black se mândrește cu un sistem de stabilizare a imaginii mult îmbunătățit, denumit „HyperSmooth 6.0”. Acest sistem, comparativ cu versiunea anterioară, analizează de patru ori mai multe date pentru a ajusta dinamic cantitatea de decupare necesară menținerii unei imagini stabile, oferind astfel un film mai neted și mai clar.

Printre alte îmbunătățiri, GoPro Hero12 Black introduce suport pentru înregistrare video verticală până la rezoluție 4K, ideală pentru postările pe platforme populare de social media ca Instagram Reels sau TikTok.

Totodată, camera vine cu codificare 10-bit GP-LOG și suport HDR pentru video și fotografii, facilități care vor fi apreciate de creatorii de conținut avansați sau profesioniști, oferindu-le un control mai bun asupra calității imaginii și ajustărilor în post-producție.

GoPro Hero12 Black vine și cu alte inovații

O altă inovație interesantă este suportul pentru audio wireless, care permite utilizatorilor să treacă prin videoclipuri wireless și să controleze camera GoPro prin comenzi vocale, utilizând Apple Airpods sau alte căști wireless bazate pe Bluetooth.

Sensorul CMOS păstrează proporțiile aproape pătrate, specific modelului anterior, dar acum permite capturarea video într-un raport de aspect vertical 9:16 direct din cameră, fără a fi necesară orientarea fizică a camerei în poziție verticală.

Cu toate aceste îmbunătățiri, GoPro Hero12 Black promite să fie un instrument de înregistrare mai puternic și mai flexibil pentru creatorii de conținut, oferind în același timp o autonomie mai lungă, care se traduce printr-o durată de înregistrare de până la 70 de minute pentru video 5.3K 60p și până la 58 de minute pentru video 4K 120p.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News