GoPro Hero 11 Black „Mini” apare în imagini neoficiale

07.09.2022
GoPro Hero 11 Black „Mini” apare în imagini neoficiale

Pe lângă noul „flagship” al seriei Hero, modelul 11 Black, GoPro are în plan să lanseze și o cameră de acțiune compactă. Imagini și câteva detalii despre noul model GoPro Hero 11 Black Mini au fost publicate, din nou, de WinFuture, publicația germană care pare să obțină destul de des informații despre camerele de acțiune GoPro, dar și despre diverse smartphone-uri nelansate. Spre diferență de Hero 11 Black, care are două ecrane, modelul Black Mini nu va integra ecrane de niciun fel.

Hero 11 Black Mini ar putea beneficia de același hardware ca noul flagship GoPro

În urmă cu câțiva ani, când GoPro avea multiple modele pe piață în fiecare an, compania vindea și o cameră numită GoPro Session, de dimensiuni foarte mici. Aceasta a fost actualizată pentru câteva generații, dar a fost scoasă din ofertă eventual. Motivul pentru care Session nu a avut atât de mult succes erau capabilitățile sale sub cele ale modelului Hero de top.

Astfel, având în vedere numele Hero 11 Black „Mini”, așteptările pentru noul model compact sunt că va putea oferi aceeași performanță precum Hero 11 Black „standard”. Avantajele ar fi însă dimensiunile reduse și greutatea mai mică, fiind mai ușor de montat. Se pare că suportul pentru accesorii este în continuare prezent în partea de jos, ceea ce înseamnă că vei putea monta GoPro 11 Mini oriunde poți monta și un Hero Obișnuit. Ba mai mult, Mini are și montură pe spate, oferind și mai multe opțiuni.

GoPro-Hero11-Black-Mini-16624489 (7)

Având în vedere că nu are un ecran, probabil că tot ce ține de configurare și control va fi în aplicația de mobil sau pe o telecomandă separată. Singurele butoane care pot fi observate din imagini sunt cel pentru declanșare și unul cu simbolul Bluetooth, probabil folosit pentru împerecherea cu alte dispozitive.

Vestea bună este că noua cameră pare să aibă o ușiță, care pare să ofere acces la slot-ul de card și baterie, deci probabil că va folosi baterii normale de GoPro. Este interesant însă faptul că pe corpul camerei apare simbolul de „suprafață fierbinte”, sugerând că se va încinge mai mult decât un GoPro obișnuit, din cauza dimensiunilor reduse.

Rămâne de văzut care este „target-ul” pentru această cameră. Anterior, GoPro a lansat și Hero 10 Bones, o versiune fără ecrane și baterie a lui Hero 10, dedicată utilizării alături de drone FPV. Și GoPro Hero 11 Black Mini model ar putea să se preteze bine pe acest caz de utilizare.

sursa: WinFuture

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult