Insta360 lansează GO 3: o cameră de acțiune de 35 de grame

28.06.2023

Seria de camere de acțiune Insta360 Go oferă ceva unic în piață: filmări la calitate decentă cu stabilizare avansată și multe funcții extra, într-un dispozitiv mic cât un deget și cu greutate de câteva zeci de grame. Noul Insta360 Go 3 nu încearcă să rescrie formula de la zero, însă adaugă multe dintre funcțiile și upgrade-urile pe care utilizatorii generațiilor anterioare le-au cerut.

Insta360 Go 3 primește upgrade-uri importante față de generația anterioară

În primul rând, Insta360 Go 3 are un corp puțin mai mare și mai greu. Având în vedere că generația anterioară cântărea puțin peste 20 de grame, faptul că Go 3 are acum 35 de grame nu va fi un dezavantaj major atunci când vine vorba despre portabilitate. Dimensiunile ridicate asigură în primul rând o răcire mai bună, care permite filmare nelimitată, fără riscul de supraîncălzire. Apoi, rămâne mai mult spațiu pentru acumulator la interior, iar Insta360 Go 3 promite cu 50% mai multă autonomie decât modelul Go 2 cu acumulatorul de 310 mAh. Poți filma astfel până la 45 de minute la o singură încărcare și poți să încarci bateria în doar 35 de minute la 100%.

Atunci când vine vorba despre rezoluții, există posibilitatea de filmare în 1080p, 1440p și 2.7K. Rezoluțiile mai mici ajung până la 50 cadre pe secundă, dar cea mai mare este limitată la maximum 30. Există și un mod slow motion la 120 cadre pe secundă, limitat la Full HD. De asemenea, există posibilitatea de a filma în format pătrat, veritcal sau orizontal, sau chiar cu tot senzorul, cu opțiunea de a schimba formatul după înregistrare.

Camera Insta360 Go 3 este rezistentă la apă la standardul IPX8, la adâncime de până la 5 metri. În pachetul standard sunt livrate și câteva accesorii utile, precum un pandantiv pe care se poate atașa camera magnetic (de altfel, magnetul integrat în cameră poate fi atașat de orice suprafață din metal), un suport pentru șapcă, protecție pentru lentilă, un stand cu adeziv și un „dock” care transformă camera într-un soi de „GoPro”.

Insta360 go 3 action pod main

Action Pod transformă micuța cameră într-un „GoPro”

Acesta din urmă se numește Action Pod și integrează butoane fizice și un ecran de 2,2” care se rabatează pentru a putea monitoriza filmarea. De altfel, cele două dispozitive sunt conectate wireless între ele și poți monitoriza filmarea chiar și fără cameră atașată. Accesoriul este însă rezistent doar la stropi de apă, nu și la scufundări. Dock-ul include și o baterie internă, de 1.270 mAh, care extinde perioada de filmare la 170 de minute. Atașarea la Action Pod se face atât magnetic, cât și cu un sistem mecanic de prindere. Acesta este folosit pentru conectarea tuturor accesoriilor oficiale opționale, precum trepied sau selfie-stick.

Insta360 Go 3 intră pe piață la prețul de 430 de euro în varianta de bază, cu 32 GB stocare internă. Există și variante cu 64 sau 128 GB, dar spațiul nu poate fi extins cu un card microSD. Astfel, trebuie să alegi varianta care ți se potrivește din start. Modelele superioare costă 450, respectiv 480 de euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult