Nikon a lansat seria de camere de acţiune KeyMission cu rezistenţă la apă şi şocuri

20.09.2016
Nikon a lansat seria de camere de acţiune KeyMission cu rezistenţă la apă şi şocuri

Nu doar GoPro a lansat noi camere de acţiune săptămâna aceasta. Nikon, o companie cunoscută în principal pentru aparate foto DSLR profesionale, îşi îmbogăţeşte oferta de dispozitive de captură video de dimensiuni mici cu noile camere KeyMission, rezistente la apă şi şocuri şi cu forme şi funcţii diverse, spre diferenţă de oferta concurentă, care vine doar cu modele clasice.

De departe cea mai interesantă cameră KeyMission este modelul „360”, care este dedicat filmărilor la 360 de grade, după cum sugerează şi numele. Aceasta beneficiază de două lentile NIKKOR f/2.0 la 180 de grade şi oferă material la 360 de grade direct din cameră, fără a necesita lipirea a două clipuri în post-producţie. Aceasta poate înregistra material în rezoluţie 4K sau Full HD şi promite o rezistenţă mare la contactul cu apa (de până la 30 de metri adâncime) şi la contactul cu solul (căzături de la 2,2 m). Nu în ultimul rând, KeyMission 360 poate opera la temperatură de până la -10 grade Celsius.

Modelul KeyMission 170 de la Nikon este un concurent direct pentru noul GoPro Hero 5, fiind echipat cu un obiectiv cu deschidere la 170 de grade, senzor de 8,3 megapixeli, obiectiv f/2.8 şi capabilitatea de a înregistra clipuri video în rezoluţie 4K şi Full HD. Camera beneficiază de stabilizare Electronic Vibration Reduction în reozluţie Full HD (soluţie software) şi de o telecomandă, care este inclusă în pachetul de bază. De asemenea, modelul KeyMission 170 beneficiază de rezistenţă la apă (până la 10m) şi de rezistenţă la impactul cu solul de la înălţime de 2m.

În cele din urmă, mezinul familei KeyMission este modelul 80, care vine cu un obiectiv f/2.0 cu deschidere de 80 de grade (25mm). Acesta beneficiază de un senzor de 12 megapixeli pe partea din faţă, cât şi de un senzor secundar, de 5 megapixeli pe spate, dedicat selfie-urilor. Camera se porneşte automat atunci când este scoasă din suportul dedicat şi poate fi acţionată cu o singură mână. Rezistenţa la apă şi şocuri este limitată, însă. KeyMission 80 poate funcţiona în apă adâncă de 1m şi poate rezista la impactul cu solul de la 2m.

Preţurile sunt de 279,95 dolari pentru modelul KeyMission 80, 399,95 dolari pentru KeyMission 180 şi 499,95 dolari pentru KeyMission 360. Lansarea va avea loc în luna octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult