Panasonic LUMIX GH6 va primi un update de firmware care adaugă filmare RAW până la 5.8K pe suport extern

09.06.2022
Panasonic LUMIX GH6 va primi un update de firmware care adaugă filmare RAW până la 5.8K pe suport extern

Panasonic LUMIX GH6 este una dintre cele mai performante camere mirrorless de pe piață, în special atunci când vorbim despre capabilitățile sale de înregistrare video. Se pare însă că lansarea noii camere Panasonic din urmă cu doar câteva luni a fost doar începutul, întrucât compania a anunțat deja primul update de firmware major pentru această cameră, care va aduce software-ul la versiunea 2.0 și va adăuga și mai multe capabilități avansate de filmare, utile în special în zona de producție video profesională.

Panasonic consolidează oferta de formate de înregistrare de pe LUMIX GH6

Firmware-ul 2.0 pentru Panasonic LUMIX GH6 va debloca capabilități avansate de a înregistra material video pe dispozitive externe prin HDMI, în format RAW. Acestea erau printre singurele funcții pe care GH6 nu le oferea la lansare, oferind în schimb una dintre cele mai complete oferte de formate video, rezoluții și framerate-uri din piață.

După update-ul la versiunea 2.0, care se lansează pe 5 iulie, utilizatorii de GH6 vor putea înregistra în format ProRes RAW la rezoluții 5.7K, 5.8K și Cinema 4K. Întrucât camera este echipată cu un port HDMI 2.1, aceasta poate să scoată către un recorder extern, precum modelele Ninja V și Ninja V+ de la Atomos, semnal video 5.7K RAW pe culori de 12 biți și la framerate de 60 de cadre pe secundă. Când vine vorba despre 4K în format de cinema (4.096 x 2.160), LUMIX GH6 va putea oferi tot RAW pe 12 biți dar până la 120 de cadre pe secundă.

Pentru rezoluții mai neobișnuite, precum RAW 5.8K, limita va fi de 30 de cadre pe secundă. Va fi posibilă chiar și înregistrarea în format 4.4K anamorphic 4:3 de până la 60 de cadre pe secundă RAW. Desigur, toate acestea vor putea fi captate în format de culori V-Log, pentru a oferi o plajă dinamică cât mai mare în post producție.

Update-ul 2.0 pentru Panasonic LUMIX GH6 vine și cu alte îmbunătățiri. De exemplu, pentru înregistrare internă, camera primește posibilitatea de a filma în Cinema 4K și Full HD în format ProRes și ProRes HQ de până la 60 de cadre pe secundă. În continuare, filmarea 4K UHD nu poate fi realizată în format ProRes, însă.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult