Reolink Go: cameră 4G LTE pentru supraveghere video (REVIEW)

07.04.2020
Reolink Go: cameră 4G LTE pentru supraveghere video (REVIEW)

Uşor de instalat şi folosit, Reolink Go este o soluţie rapidă şi eficientă pentru punerea sub supraveghere video a locului de parcare, curtea exterioară, casa de vacanţă şi orice locaţie izolată care merită urmărită, dispozitivul neavând nevoie cabluri şi nici măcar alimentare separată.

Reolink Go – Prezentare

Prevăzută cu un acumulator de 7800mAh ce permite până la două luni de funcţionare în modul stand-by, sau 500 minute de streaming video live şi înregistrare, Reolink Go necesită doar înşurubarea suportului pentru instalare într-o locaţie cu vizibilitate. Dispozitivul poate fi conectat şi la un panou solar disponibil ca accesoriu separat, obţinând autonomie practic pe termen nelimitat prin simpla încărcare a bateriei de la soare.

Deşi este încadrată un preţ accesibil, Reolink Go vine cu un set complet de funcţii pentru detectarea mişcării şi poate înregistra evenimentele detectate pe card microSD, ba chiar trimite alerte instant aplicaţiei pentru smartphone. Clipurile salvate sunt organizate în ordine cronologică şi sunt păstrate pe o durată destul de mare de timp, direct proporţională cu mărimea cardului de memorie folosit (max 64GB). Desigur, secvenţele care prezintă interes pot fi descărcate pe telefonul mobil.

reolink go montat

Reolink Go permite vizionarea în timp real a fluxului video, redat cu sunet folosind rezoluţia 1080p şi 15 cadre pe secundă. Dispozitivul include până şi un difuzor pe care îl putem activa pentru comunicare bidirecţională cu persoana surprinsă în zona obiectivului supravegheat.

Echipată cu un senzor Sony din gama Starlight, optimizat pentru condiţii de luminozitate redusă, camera Reolink Go poate filma color chiar şi folosind iluminatul stradal, iar în întuneric total se bazează pe proiectorul infraroşu integrat, cu rază de acţiune de până la 10 metri. Lentilele cu 110° unghi de vizibilitate cuprind cam tot ce se întâmplă în zona aleasă pentru observaţie, fără ca obiectele aflate la distanţă să pară prea îndepărtate. Opţional, putem compensa pentru condiţii de instalare mai dificile setând din aplicaţie perimetrul exact pe care îl dorim urmărit, dispozitivul suportând zoom digital până la valoarea 6X.

Specificații:

  • Senzor: Starlight CMOS
  • Rezolutie video: 2 Megapixeli (Full HD)
  • Cadre/secunda: 15 FPS
  • Compresie video: H.264
  • Unghi de vizualizare: 110°
  • Distanta iluminator IR: 10 m
  • Zoom digital: 6x
  • Microfon si difuzor incorporat
  • Distanta detectie PIR: 10 m
  • Unghi detectie PIR: 120°
  • Suporta 3G/4G
  • Latime banda 3G/4G: LTE FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20; WCDMA: B1/B5/B
  • Baterie reincarcabila: 7800mAh
  • Posibilitate de alimentare cu panou solar
  • Alimentare: 5V/2A
  • Capacitate de stocare: card microSD de pana la 64GB (cardul nu este inclus)
  • Temperatura de functionare: -10°C pana la +55°C
  • Grad de protectie: IP65
  • Dimensiuni: 75 x 113 mm
  • Pachetul include un suport pentru perete care se fixează cu un simplu şurub şi permite orientarea camerei video în orice direcţie.

Acumulatorul de tip detaşabil se încarcă în timp ce este inserat în corpul camerei video, direct de la panoul solar instalat în apropiere şi conectat folosind un singur cablu. Alternativ, putem deşuruba foarte uşor camera video din suportul fixat permanent pe perete şi încărca acumulatorul folosind orice cablu micro-USB şi adaptor AC pentru smartphone. Cei mai întreprinzători ar putea chiar suplimenta autonomia camerei video conectând-o la un powerbank, ferit corespunzător de umezeală şi expunerea directă la soare.

reolink go camera

Camera de supraveghere Reolink Go necesită instalarea unei cartele SIM pentru utilizare, dispozitivul folosind reţeaua 4G LTE şi conexiunea de date pentru transmiterea fluxului video live şi accesarea evenimentelor înregistrate automat pe cardul microSD (achiziţionat separat). Sunt suportate cam toate reţelele mobile din ţara noastră (DigiMobil, Vodafone, etc), fiind de ajuns să inserăm o cartelă SIM cu credit suficient şi opţiune activă pentru date mobile. Consumul de date efectiv poate fi gestionat crescând sau reducând bitrate-ul şi rezoluţia video. În practică, chiar şi la folosirea setărilor de calitate maximă nu sunt motive de îngrijorare, traficul generat la vizionarea periodică a clipurilor salvate rareori depăşind câteva sute de MB într-o lună calendaristică.

 

 

Conectarea la camera video se face cu aplicaţia Reolink, instalată gratuit din magazinele Play Store sau App Store. Urmând instalării fizice şi punerea în funcţiune a camerei video, conectarea la internet este anunţată cu un mesaj redat prin difuzorul acesteia, rămânând doar să o conectăm la aplicaţie urmând ghidul afişat pe ecranul telefonului mobil. Procesul începe cu scanarea codului QR lipit pe camera Reolink Go, preferabil, înainte să o instalăm permanent într-un loc greu accesibil. Urmând setarea parolei de acces, care va fi solicitată ori de câte ori vom dori să adăugăm camera video în aplicaţia Reolink, feed-ul video şi înregistrările vor putea fi accesate în mod securizat direct de pe telefonul mobil, fără nevoia unui alt echipament. Putem instala mai multe camere video Reolink, cu 4G sau modele Wi-Fi pentru interior, gestionându-le pe toate din aceeaşi aplicaţie de mobil.

Aplicaţia permite vizionarea în modul Live Stream a până la patru camere camere de supraveghere simultan. Vestea bună este că sistemul conceput pentru înregistrarea locală a evenimentelor detectate nu necesită supraveghere continuă, fiind de ajuns să reacţionăm la alertele în timp real primite pe telefon (funcţie activată opţional) sau să inspectăm înregistrările prezentate în ordine cronologică pe un grafic foarte uşor de urmărit.

Însă păstrarea clipurilor video exclusiv în  memoria camerei video poate fi o decizie proastă, dacă hoţul pătruns în zona obiectivului supravegheat decide să fure şi camera video. Pentru a elimina acest risc, Reolink pune la dispoziţie serviciul Reolink Cloud, care oferă stocarea pe un server securizat a clipurilor video. Abonamentul de 3.5 dolari/lună include 30GB stocare cloud şi suportă conectare a până la 5 camere video. Pentru 7 dolari/lună limita este crescută la 80 GB stocare şi 10 camere video, urmând ca abonamentul de 10.5 dolari să dubleze încă odată aceste limite.

reolink go sim

Camera Reolink Go beneficiază de certificare IP65 şi poate fi amplasată fără probleme în spaţii deschise, fiind practic imună la praf şi ploaie. Pachetul include şi o husă de protecţie tip camuflaj, care face dispozitivul mai greu de observat şi îl fereşte de razele soarelui. Pentru a garanta longevitatea acumulatorului şi buna funcţionare pe termen lung, producătorul recomandă respectarea unui regim de temperatură între -10°C şi +55°C, dacă se poate, într-un loc ferit de expunerea permanentă la soare.

Disponibil ca accesoriu opţional, panoul solar de mici dimensiuni are prevăzut manşon din cauciuc în jurul conectorului micro-USB şi un cablu destul de lung, uşurând amplasarea într-o zonă cu mai bună expunere la soare.

Reolink Go – Experienţa în utilizare

Ajutată de rezoluţia 1080p, claritatea înregistrărilor este destul de bună, chiar dacă sensibilitatea la filmare pe timp de noapte nu este la nivelul unora dintre soluţiile profesionale de supraveghere video.

Proiectorul infraroşu este util pentru filmarea unei încăperi în întuneric total, dar nu va cuprinde toată curtea din faţa casei dacă nu există şi alte surse de lumină prin preajmă. Din fericire, camera Reolink Go este perfect capabilă să folosească lumina slabă a sistemelor de iluminare stradală, oferind imagini surprinzător de bine detaliate.

Un minus important este şi lipsa funcţiei de înregistrare continuă, camera Argus Pro fiind limitată la secvenţe de câteva zeci de secunde, declanşate la detectarea mişcărilor în cadru. Totuşi, cei care doresc să observe stream-ul live video de pe telefonul mobil pot face asta oricât doresc, singura constrângere fiind autonomia bateriei (a camerei video sau telefonul mobil) şi traficul de date generat prin conexiunea la internet.

Reolink Go – Concluzie

Cu o construcţie robustă şi disponibilă la un preţ rezonabil, Reolink Go poate fi o soluţie excelentă pentru amplasarea cu minim de efort a unui sistem de supraveghere video. Folosind şi panoul solar propus ca accesoriu opţional, instalarea se poate face practic oriunde există expunere la soare şi acoperire a unei reţele de telefonie mobilă.

Camera video Reolink Go poate fi comandată direct de pe site-ul producătorului, la preţul de 245 euro per bucată. Panoul solar necesar pentru funcţionare complet autonomă în locaţii fără surse de alimentare directă poate fi obţinut la preţul de 29.99 euro.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult