REVIEW ANNKE C800: Cameră de securitate IP, PoE, care filmează la calitate 4K

26.03.2021
REVIEW ANNKE C800: Cameră de securitate IP, PoE, care filmează la calitate 4K
Foto: ANNKE

ANNKE este o marcă de camere de securitate care s-a făcut remarcată prin calitatea produselor sale, pe care le oferă la un preț accesibil. Din oferta companiei face parte modelul C800 (I91BF), cu senzor Sony de 8 MP, viziune nocturnă și care filmează la calitate 4K (3.840 × 2.160 pixeli).

Dispozitivul, gândit în special pentru exterior, este solid, fiind realizat din metal și plastic rezistent. Camera este rezistentă la praf și apă, având certificare IP67, dar și la impact (maxim 20 de jouli) sau vandalism. Șuruburile folosite sunt unele proprietare și nu pot fi desfăcute ușor cu șurubelnițe obișnuite. Dispozitivul poate funcționa la temperaturi cuprinse între -30 și 60 de grade Celsius.

În cutie sunt livrate camera, un CD cu programul software (inutil pentru mine; nu mai am CD/DVD-ROM), un manual de instalare, un șablon pentru găurile din perete, șuruburi/dibluri, dar și un dispozitiv pentru izolarea conectorului pentru cablul Ethernet astfel încât să nu intre apa la el.

Lipsește, însă, din cutie un cablu Ethernet, așa că va trebui să achiziționați unul, dacă nu aveți deja. Totodată, nu veți putea instala camera prin intermediul unui router obișnuit dacă nu aveți un injector PoE (Power over Ethernet) sau un încărcător. Eu am folosit încărcătorul de la camera mea HomeGuard pentru a instala dispozitivul testat.

Înainte de a instala pe poziție camera, ar fi bine să instalați un card micro-SD. Accesul la acesta se face prin îndepărtarea unui capac cu două șuruburi. Alături de slotul pentru card se află butonul de reset.

Camera suportă carduri cu capacitate maximă de 128 GB. ANNKE C800 nu oferă stocare în cloud, dar poate fi configurată pentru a salva fișierele pe NAS-uri sau PC-uri.

Acces din aplicația mobilă sau de pe web

Conectarea camerei se face destul de ușor, chiar și de către o persoană care nu este familiarizată cu aceste dispozitive. Fiind un model PoE, camera poate primi energie prin intermediul cablului Ethernet prin care transmite datele. Avantajele acestei tehnologii sunt reducerea numărului de cabluri necesare pentru instalare și un consumul redus de energie.

Însă, dacă nu instalați camera într-un ecosistem profesional, prevăzut cu un PoE NVR (Network Video Recorder), atunci, pentru acasă, veți avea nevoie de un injector PoE pentru a vă bucura de beneficiile acestei tehnologii.

A doua variantă este conectarea camerei la priză și legarea ei, via Ethernet, la un router obișnuit. Aceasta este modalitatea aleasă de mine, deoarece nu am un injector PoE.

După ce cablul este instalat la router, camera poate fi configurată în detaliu din interfața web, care poate fi accesată printr-un browser. Acolo poate fi stabilită calitatea imaginii, pot fi activate alertele pentru mișcare, administrat spațiul de stocare sau stabilit un program de filmare.

La calitate maximă, filmarea este posibilă la maxim 12,5 fps. Pe măsură ce scazi calitatea poți seta o valoare mai ridicată pentru cadrele pe secundă.

Adresa IP pentru interfața web este furnizată în ghidul de instalare, dar la mine nu a mers. Am aflat-o pe cea corectă după ce am instalat aplicația dedicată pentru Windows.

Imagini la calitate foarte bună

Înainte de a instala aplicația mobilă ANNKE Vision App, disponibilă în magazinele virtuale de aplicații Google Play și App Store, trebuie să permiți folosirea ei din interfața web. Am mers la secțiunea Network, apoi la Advanced Settings și am selectat Platform Acces. Acolo am activat Annke Vision.

Dispozitivul poate fi folosit de sine stătător sau poate fi integrat într-un ecosistem de securitate deja existent. De exemplu, camera poate fi montată în cea mai importantă zonă a unei proprietăți, pentru calitate maximă a imaginii. ANNKE C800 este compatibilă cu protocoale ONVIF sau RTSP și funcționează cu software-uri dedicate precum Blue Iris sau Synology.

Acest model nu are microfon și difuzor, așa că nu dispune de funcție de sirenă sau pentru a informa intrușii că știi că sunt acolo.

Calitatea imaginii oferită de cameră este impresionantă. Atrage atenția senzorul EXIR IR (EXtended InfraRed), care îi permite camerei să „vadă” pe timp de noapte până la o distanță de maxim 30 de metri și să detecteze mișcarea. În acest scenariu imaginile surprinse sunt, de asemenea, bune. Este, cu siguranță, una dintre cele mai performante camere de securitate disponibile pe piață.

În ceea ce privește detectarea mișcării, aplicația mobilă nu este foarte precisă, deoarece uneori nu raportează mișcarea și nu transmite notificare.

Concluzie

ANNKE C800 este o cameră care oferă filmare la calitate impresionantă pentru un astfel de dispozitiv. Pe deasupra, produsul este foarte solid.

Cu un preț atractiv, de aproximativ 500 de lei în magazinele online, recomand cu încredere acest model.

Nu cred, însă, că aceasta este o cameră potrivită pentru consumatori, care doresc, majoritatea, să acceseze aceste dispozitive în special de pe smartphone. ANNKE C800 se adresează mai degrabă mediului de business sau administrațiilor locale și forțelor de ordine. Unele organizații au nevoie de o calitate a imaginii atât de mare. Camera este excelentă pentru supravegherea depozitelor, intersecțiilor sau a șantierelor. În cazul în care o infracțiune se întâmplă într-un astfel de spațiu, orice detaliu poate ajuta la rezolvarea cazului. Camera de la ANNKE poate furniza detalii esențiale într-o anchetă.

Pentru consumatorii care doresc o cameră de exterior foarte ușor de setat și folosit, recomand mai degrabă modelul Vacos Cam, pe care l-am testat recent.

Părţi pozitive

- Calitate foarte bună a imaginii
- Camera este foarte solidă
- Prețul este atractiv
- Consum redus de energie în modul de conectare PoE

Părţi negative

- Mai este de lucru la aplicația mobilă
- Camera nu este livrată cu încărcător

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult