REVIEW Vacos Baby Monitor: Cameră de supraveghere pentru bebeluși sigură, fără internet

26.04.2021
REVIEW Vacos Baby Monitor: Cameră de supraveghere pentru bebeluși sigură, fără internet

Compania Vacos oferă, pe lângă soluțiile de securitate, o cameră video pentru bebeluși. Modelul Baby Monitor atrage atenția prin faptul că nu are aplicație dedicată, nu se conectează la internet și nu oferă abonament la un serviciu cloud. Toate înregistrările sunt făcute local, pe cardul dispozitivului.

Din start observăm că Vacos Baby Monitor este un sistem realizat din materiale de calitate, care oferă senzația de produs premium. Calitatea construcției este ireproșabilă.

În cutie, producătorul oferă două încărcătoare (5V 1 A) și două cabluri (de 3 m și 1,2 metri), unul pentru monitor și celălalt pentru cameră. Porturile folosite sunt USB-C, așa că elementele pot fi încărcate și cu accesoriile pentru telefoane mobile de prin casă. Camera propriuzisă nu are, la fel ca monitorul, acumulator și trebuie să stea tot timpul conectată la priză pentru a funcționa. În deplasări sau afară poate fi folosită o baterie externă.

Dispozitivul poate fi personalizat puțin în funcție de sexul bebelușului. Sunt disponibile două seturi de coarne din silicon, unul portocaliu și altul roz.

Camera poate fi folosită așa cum este sau poate fi prinsă pe perete cu ajutorul suportului inclus în cutie. Vacos oferă inclusiv dibluri și șuruburi pentru prindere.

Un dispozitiv plug-and-play

Din start atrage atenția modul foarte simplu prin care se face setarea inițială. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să pună cele două elemente ale sistemului, monitorul LCD și camera, la încărcat. Elementele funcționează imediat după aceea împreună. Camera începe să transmită, iar imaginile se văd pe ecran.

Sistemul oferă înregistrare la calitate HD (720p) și vedere nocturnă până la o distanță de maxim 5 metri. Camera poate fi rotită stânga-dreapta la 355 de grade prin intermediul butoanelor dedicate de pe monitor. Sus-jos unghiul maxim permis este de 55 de grade. Mi-ar fi plăcut să fie ceva mai mare, deoarece astfel limitează numărul de locuri în care poate fi pusă camera fără suportul de perete. Nu o poți pune, astfel, pe o etajeră mai înaltă deoarece nu mai vezi în jos, spre pătuțul copilului. Dispozitivul oferă inclusiv două trepte de zoom digital: 1.5x și 2x.

Camera oferă detecție automată pentru sunete și poate fi folosită pentru a vorbi cu bebelușul pentru a-l liniști prin intermediul sistemului audio în două direcții. Monitorul și camera sunt ambele echipate cu microfoane și difuzoare. Există și posibilitatea rulării a cinci cântece de leagăn care sunt disponibile pe cameră.

Citește și REVIEW Vacos Cam: Cameră de supraveghere video cu AI pentru interior/exterior

Camera propriuzisă nu are multe butoane. Este disponibil un slot pentru reset, în care puteți introduce, la nevoie, cheița furnizată în cutie, și un buton Pair, pentru împerecherea cu ecranul LCD, în situația (puțin probabilă) în care aceasta nu se face automat.

După cum am scris mai sus, Vacos Baby Monitor nu se conectează la internet. Camera suportă carduri TF cu capacitate maximă de 256 GB. Un astfel de dispozitiv nu este inclus în pachet.

Deoarece nu are aplicație și nu este conectat la internet, riscul ca dispozitivul să fie compromis de hackeri este foarte redus. Cele două elemente, camera și monitorul, se conectează până la o distanță de 305 metri folosind o rețea privată și foarte sigură, numită FHSS (Frequency-Hopping Spread Spectrum). Semnalele sunt foarte greu de interceptat, iar tehnologia este foarte rezistentă la interferențe, astfel că imaginile vor avea mereu o calitate bună.

Un monitor care oferă multe surprize

Elementul care include ecranul LCD are mai multe butoane. Pe marginea de sus este cel On/Off. Cel din dreapta sus poate fi folosit pentru reglarea volumului și a luminozității. Tot de acolo poate fi pornită manual o înregistrare video.

În dreapta acestuia se găsește butonul de Meniu. Acolo este disponibilă o interfață simplă, din care poate fi setat în detaliu sistemul. Utilizatorii pot alege cum este afișată temperatura (grade C sau F), pot fi alese cântecele de leagăn rulate sau setat timpul după care display-ul intră în stand-by.

Camera poate fi setată pentru a detecta zgomotele din jur. În acest caz, ecranul se aprinde, iar un semnal sonor este transmis prin difuzorul monitorului.

Vacos Baby Monitor poate alerta utilizatorul și atunci când temperatura din camera copilului iese din intervalul stabilit. De exemplu, când în cameră sunt 21 de grade, iar intervalul este 22-24 de grade Celsius, camera îi avertizează pe părinți. Temperatura este detectată prin intermediul unei antene de tip „coadă” care se află pe partea din spate a camerei.

Pot fi setate alarme inclusiv pentru hrănirea copilului.

Camera poate fi programată pentru a înregistra clipuri video scurte atunci când detectează mișcare. Acestea pot avea o lungime de 10, 20 sau 30 de secunde.

Următorul buton este folosit pentru navigarea prin meniuri, dar și pentru mișcarea de la distanță a camerei. Butoanele de sub acesta (cel cu cameră pe el și cel cu microfon) pot fi folosite pentru trecerea de la o cameră la alta, în cazul în care sunt mai multe conectate la monitor, și pentru funcția Intercom.

Ecranul are diagonala de 13 cm și oferă o calitate foarte bună a imaginii comparativ cu alte dispozitive similare. La display pot fi conectate simultan până la patru camere Baby Monitor. Acestea pot fi achiziționate separat.

Concluzie

Vacos Baby Monitor are un preț atractiv, de 126 de dolari pe site-ul producătorului și de 150 de dolari pe Amazon. Ținând cont de calitatea construcției și de de caracteristicile tehnice și funcțiile oferite, sistemul este ușor de recomandat.

Trebuie ținut, însă, cont de faptul că Vacos este o companie relativ nouă pe piață, care trebuie încă să demonstreze că produsele sale sunt fiabile și beneficiază de suport adecvat. Scriu asta deoarece am fost impresionat de Vacos Cam, un alt produs al companiei, în timpul perioadei în care am testat-o. După aceea, însă, aplicația dedicată nu a mai funcționat și au trecut câteva săptămâni până când producătorul a remediat problema. Compania va trebui să evite, pe viitor, astfel de incidente.

Din fericire, Vacos Baby Monitor nu are aplicație dedicată, iar compania pare să ofere hardware solid.

Părţi pozitive

- Este o cameră aproape imposibil de compromis de către hackeri
- Calitate foarte bună a imaginii, inclusiv noaptea
- Design elegant și construcție solidă
- Setare inițială foarte simplă

Părţi negative

- Volumul maxim pentru sunet nu este foarte ridicat
- Unghiul maxim de mișcare sus-jos al camerei este de doar 55 de grade

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult