Shimano a anunţat CM-1000, o cameră video dedicată cicliştilor pasionaţi

05.02.2014
Shimano a anunţat CM-1000, o cameră video dedicată cicliştilor pasionaţi

Shimano, faimosul producător de echipamente sportive şi în special de componente pentru biciclete, şi-a anunţat debutul pe piaţa din ce în ce mai dinamică a camerelor video pentru sport. Intrând în competiţie cu GoPro, Sony, Drift, Contour sau Garmin, Shimano încearcă să se evidenţieze însă şi prin implementarea unor facilităţi mai puţin comune.

Prima cameră video pentru sport de la Shimano se numeşte CM-1000 şi oferă un senzor BSI cu o rezoluţie de 16 MP care este însoţit de un obiectiv cu diafragmă F/2.0 şi unghi de deschidere de 135 sau 180 de grade. Camera oferă trei moduri de înregistrare video în format H.264, mai precis 1080p/30, 720p/120 şi 360p/240, la care se adaugă tradiţionala captură foto. Aşa cum ne-am aştepta de la un astfel de produs, carcasa este rezistentă la praf şi garantează imersiunea la o adâncime de cel mult 10 metri.

Camera video Shimano CM-1000 are o greutate de numai 86 de grame cu tot cu baterie şi card MicroSD. Aceasta nu dispune de un ecran, sistemul de control oferind doar o interfaţa simplă cu două butoane. Producătorul afirmă că bateria cu o capacitate de 950mAh oferă o autonomie de două ore.

Shimano CM-1000, prima cameră video pentru sport a companiei

Ceea ce deosebeşte noua cameră video pentru sport de la Shimano de alte produse similare este conectivitatea. Mai întâi, aceasta integrează un conector ANT+ şi va putea înregistra datele oferite de diverşi senzori externi pentru cadenţă, viteză sau puls. Interfaţa Wi-Fi poate fi folosită nu doar pentru controlul camerei cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone, dar va permite şi sincronizarea cu nou anunţatul modul wireless care poate fi instalat pe schimbătoarele electronice de viteze din familia Di2. Shimano nu a explicat ce servicii va oferi această ultimă opţiune, putând presupune că este vorba de înregistrarea poziţiei pinioanelor şi verificarea stării bateriei.

Camera video pentru sport Shimano CM-1000 va fi disponibilă începând cu luna mai la un preţ de 300 de dolari, pachetul urmând să conţină un adaptor pentru cască şi un suport adeziv. Alte sisteme de prindere vor fi disponibile până atunci.

Shimano CM-1000, un sistem de control simplu cu butoane

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News