Sony HDR-UX20, cameră video Full HD la 1000 $

Sony HDR-UX20, cameră video Full HD la 1000 $

Sony HDR-UX20 este o cameră video Full HD 1080p hibrid (înregistrează pe diverse medii de stocare) care, începând cu luna martie, abia aşteaptă să ajungă pe mâinile oricărui amator de filmare, contra sumei de 1000 $.

Dimensiunile acestei camere video sunt destul de mari deoarece, pe lângă cei 8 GB de memorie internă, HDR-UX20 mai suportă card-uri externe Memory Stick PRO Duo şi DVD-uri de 8 cm. Marele ei dezavantaj este că, în ciuda multiplelor medii de stocare suportate, nici unul nu oferă timpi prea mari de înregistare.

Sony HDR-UX20

Pe DVD, în format Full HD, înregistrezi 15 minute (single layer) şi 25 de minute dacă foloseşti un disc dual layer. Comentariile sunt de prisos. În memoria internă încap până la 55 de minute de captură video, ceea ce pentru unii este mulţumitor, dar pentru majoritatea nu va fi de ajuns. Nici dacă optezi pentru memorii externe nu vei schimba situaţia – camera suportă card-uri de maximum 8 GB.

Bineînţeles, prin reducerea rezoluţiei şi a calităţii filmării cresc timpii de înregistrare, însă din moment ce ai o cameră Full HD se presupune că şi doreşti să o foloseşti la capacitate maximă.

În concluzie, dacă te decizi asupra camerei Sony HDR-UX20, fă bine şi aprovizionează-te cu cât mai multe card-uri de memorie, mai ales dacă pleci în concediu pe o perioadă mai lungă. Discurile optice nu merită luate în seamă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News