Super 8 Camera se lansează la opt ani de la prezentarea oficială

13.12.2023
Super 8 Camera se lansează la opt ani de la prezentarea oficială

După opt ani de la anunțul inițial, camera de film Kodak Super 8 va fi în sfârșit disponibilă pentru livrare la sfârșitul acestui an. Conform producătorului, dispozitivul este descris ca o fuziune între tehnologia tradițională de filmare Super 8 și elemente digitale moderne.

Caracteristica distinctivă a camerei Super 8 este ecranul LCD de 4 inch, care afișează suprapuneri de aspect ratio și imagini de top. De asemenea, camera folosește o tehnologie pentru a redirecționa o parte din lumina care intră în obiectiv către un senzor digital.

La evenimentul CES 2017, utilizatorii au avut probleme cu focalizarea dificilă a camerei. De atunci și până în prezent, aceștia speră că tehnologia s-a îmbunătățit. Camera are capacitatea de a filma la viteze de 18, 24, 25 sau 36 de cadre pe secundă.

Camera Kodak Super 8, al cărui concept a debutat în cadrul evenimentului CES în ianuarie 2016, combină nostalgia filmului Super 8, lansat inițial de Eastman Kodak în 1965, cu funcționalități digitale care oferă o experiență modernă de filmare.

Ce funcții mai are cameră și care este prețul de lansare

În ceea ce privește captarea audio, camera Super 8 include un microfon încorporat. Sunetul nu este captat pe film, ci pe un card SD, permițând sincronizarea sunetului după procesarea și scanarea filmului. De asemenea, captarea audio este limitată la filmările la 24 sau 25fps.

Camera include un obiectiv C-mount de 6mm F1.2, compatibil cu multe obiective. Kodak promovează de asemenea caracteristica „Extended Gate” a camerei, care folosește o zonă mai largă a filmului, astfel încât fiecare cadru este cu 11% mai mare decât standardul Super 8, într-un aspect ratio de 1.5:1 (sau 3:2). Acest format este mai apropiat de 16:9, care este prezent peste tot în epoca digitală.

Surprinzător este prețul camerei Super 8, care a crescut semnificativ de la estimările inițiale de 400-750 dolari în 2016, ajungând la un preț de de 5495 dolari în 2023. Prețul include camera, o carcasă Pelican, obiectivul de 6mm F1.2, un mâner cu declanșator și diverse accesorii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult