Un milionar ucrainean a văzut, printr-o cameră de securitate, soldați ruși în casa lui. A urmat ceva neașteptat

20.04.2022
Un milionar ucrainean a văzut, printr-o cameră de securitate, soldați ruși în casa lui. A urmat ceva neașteptat
Lansator de rachete distrus în curtea casei lui Andrei Stavnitser

Un milionar din Ucraina a cerut armatei să îi bombardeze locuința după ce a văzut, prin intermediul unei camere de securitate, că aceasta era ocupată de soldați ruși.

Casa, construită recent la vest de capitala Kiev, era folosită de invadatori pe post de bază de operațiuni. De acolo, rușii coordonau atacuri cu rachete și sortau bunuri furate din casele cetățenilor fugiți din calea lor, potrivit antreprenorului.

Andrei Stavnitser nu a ezitat și a transmis coordonatele clădirii forțelor armate ucrainene.

„M-am simțit murdar când am văzut niște indivizi mergând prin casa mea”, a declarat Stavnitser, care acum ajută refugiații din Lublin, Polonia. El a mai spus, la emisiunea Good Morning Britain, că rușii i-au dezbrăcat pe agenții de securitate pe care îi avea la proprietate și apoi i-au trimis dezbrăcați în pădure.

Citește și Ucraina: De ce militarii pun deseori obrazul pe tubul rachetei Stinger înainte de lansare

Lui Stavnitser nu îi pare rău de banii pierduți: „Vreau să fac tot ce este posibil pentru ca Ucraina să câștige, pentru că noi salvgardăm securitatea Europei și este important să îi dăm afară de pe pământul nostru pe acești nenorociți”.

Good Morning Britain a arătat imagini cu casa distrusă după ce a fost bombardată de Ucraina. Printre ruine poate fi văzut echipament rusesc distrus.

Potrivit revistei Forbes, Andrei Stavnitser are o avere de aproximativ 225 de milioane de dolari și este unul dintre cei mai bogați 100 de ucraineni.

Cazurile în care cetățenii obișnuiți din Ucraina s-au revoltat împotriva invadatorilor sunt multe, iar unele incidente sunt neobișnuite. O femeie ar fi doborât o dronă rusească după ce a aruncat în ea, de la balcon, cu un borcan de murături, iar în alt caz civili din regiunea Harkov ar fi ucis mai mulți soldați ruși după ce le-ar fi oferit prăjituri otrăvite.

Sursa: Huffington Post

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult