Xiaomi a anunțat oprirea subită a serviciilor de stocare în cloud pentru camerele Mi Home Security

16.01.2023
Xiaomi a anunțat oprirea subită a serviciilor de stocare în cloud pentru camerele Mi Home Security

Xiaomi a anunțat o parte dintre clienții camerelor sale de securitate din seria Mi Home Security că una dintre cele mai utile funcții ale acestor produse va fi oprită în curând. Este vorba despre posibilitatea de a înregistra timp de șapte zile direct în cloud-ul companiei, utilizatorii putând să se întoarcă la materialele video recente pentru a urmări sau salva clipuri local. Motivul oferit de Xiaomi pentru această schimbare este cel puțin vag.

Xiaomi nu va mai oferi înregistrare în cloud pentru camerele de securitate

Conform notificării trimisă către utilizatori, serviciul va fi oprit la sfârșitul lunii martie:

„Din cauza unor schimbări în dezvoltarea afacerilor noastre, serviciul de înregistrare pentru acasă va fi retras pe 31 martie 2023.”

Acest lucru înseamnă că ultimele înregistrări de pe camerele Mi Home Security 360 și Mi Home Security Basic, vor fi de pe data de 31 martie, putând în continuare monitoriza perioada 25-31 martie și salva clipuri din aceasta. Singura metodă pentru a continua înregistrarea cu aceste camere rămâne astfel pe card SD, local, direct pe cameră. Nu este clar dacă și alte modele, precum Mi 360 2K Pro vor fi afectate.

Având însă în vedere că stocarea în cloud era unul dintre punctele forte ale seriei de camere de securitate de la Xiaomi, cel mai probabil, utilizatorii se vor îndrepta pe viitor spre alte modele care încă oferă astfel de capabilități.

S-a dovedit însă că astfel de camere nu sunt sigure, iar companiile care stochează date în cloud nu sunt întocmai sincere cu clienții atunci când vine vorba despre promisiunea că acele date sunt șterse sau că nu sunt folosite în alte scopuri. De asemenea, alte companii s-au confruntat cu probleme de securitate a datelor, înregistrările sau chiar transmisiile live putând fi accesate de către hackeri în trecut.

Este posibil ca Xiaomi să încerce să se acopere pe această parte înainte ca vreo vulnerabilitate de securitate să apară și să implice compania într-un scandal mediatic. După ce s-a dovedit că Eufy stoca datele în moduri nesigure și nu se ținea de promisiunile față de clienți, și alte companii, precum Arlo, au anunțat oprirea serviciilor online pentru anumite generații de camere.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult