Misterul Artefactelor Quimbaya

Artefactele Quimbaya sunt unele dintre cele mai interesante obiecte descoperite de arheologi. Acestea au fost realizate în Columbia de civilizaţia cu acelaşi nume, majoritatea în jurul anului 1000. Obiectele au dimensiuni de 5-7,5 cm, iar unele dintre ele seamănă cu aparate de zbor moderne.

 

Mulţi arheologi susţin că artefactele reprezintă păsări, şopârle, amfibieni şi insecte din perioada respectivă. Cei care cred că în teoria astronauţilor antici sunt de părere că acestea sunt creaţii ale unei civilizaţii extraterestre.

În 1994, germanii Peter Belting şi Conrad Lubbers au realizat aparate de zbor controlate prin radio inspirate de obiectele Quimbaya şi au demonstrat că sunt capabile să zboare.

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult