Motivul pentru care această tânără, o celebritate online din China, nu se poate îmbrăca oricum

Gao Qian, în vârstă de 19 ani, este o celebritate online din China. Ea a fost desemnată recent femeia cu cel mai frumos posterior din statul asiatic într-o competiţie similară cu Miss Bum Bum din Brazilia. Tânăra pasionată de fitness a declarat că nu poate ieşi în public îmbrăcată în haine strâmte deoarece lumea devine „isterică” când îi vede posteriorul. 
 
Qian petrece în fiecare zi la sală şase ore. Acest program de antrenament i-a permis să câştige competiţia la care au participat 50 de femei. 
 
Tânăra mai are o mare problemă. O mare parte din veniturile ei veneau din livestreaming, o activitate interzisă de China recent pe cele mai populare trei platforme de acest fel. Acestea sunt Weibo, iFeng şi ACFUN.
 
Weibo, versiunea chineză a Twitter, este una dintre cele mai mari reţele de socializare din China, cu peste 340 de milioane de utilizatori activi. Compania se bazează, pentru venituri, pe streamingul de jocuri video. După această decizie a autorităţilor, Sina Weibo a pierdut 1 miliard de dolari din capitalizarea bursieră. 
 
Multe dintre celebrităţile online din China îşi câştigă existenţa făcând livestreaming. De exemplu, Papi Jiang, „Regina Internetului” din statul comunist, are 44 milioane de fani pe mai multe reţele de socializare online. Dintre aceştia, 23 de milioane sunt pe platforma Weibo. Potrivit administraţiei naţionale pentru presă, radio, film şi televiziune, cele trei platforme au încălcat regulile existente, deoarece au permis „propagarea de discursuri negative”.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult