Parodie: Adevărul despre măști, „dezvăluit” – VIDEO

05.08.2020

În contextul teoriilor conspirației existente privind motivele ascunse pentru care oamenilor li s-ar cere să poarte măști, un utilizator de Imgur a făcut haz de necaz.

În clipul video publicat pe platforma de socializare, numit „Adevărul despre măștile de protecție pe care ei nu vor ca tu să îl știi”, cineva taie o mască de protecție și „scoate” din ea diverse obiecte: o cartelă SIM, o plăcuță cu circuite, un telefon vechi, cu taste, un power bank, o bormașină electrică și chiar o cutie cu hrană pentru pisici.

Citește și: Cercetătorii au descoperit un material, pentru măștile de protecție, care poate bloca coronavirusul

Clipul a strâns peste 81.200 de vizualizări pe Imgur și a fost apreciat de 3.198 de persoane la momentul redactării articolului.

Purtarea de măști, o măsură utilă în lupta cu pandemia

Lăsând la o parte gluma, măștile de protecție sunt foarte utile în combaterea pandemiei COVID-19, după cum puteți vedea într-un alt clip video, publicat tot pe Imgur. Mai mult, măștile ne ptotejează uneori și de sistemele de recuanoaștere facială.

De ce nu doresc oamenii să poarte măști? Motivele sunt diverse. Unii cred că purtarea de măști de protecție reduce nivelul de oxigen din sânge. Un medic a arătat că nu este cazul, printr-un experiment simplu: și-a spus șase măști de protecție, apoi a făcut măsurători cu un aparat medical profesional.

Alți oameni susțin că măștile pot cauza moartea celor care le poartă prin otrăvirea cu dioxid de carbon, pe care oamenii îl inhalează după ce îl exhalează. Potrivit BBC, acest lucru este imposibil dacă masca nu este fixată perfect pe față, iar materialul din care este realizată nu este foarte dens.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult