Povestea din spatele figurii manechinelor folosite la cursurile de prim ajutor

Foarte multe dintre manechinele folosite pentru demonstraţii la cursurile de prim ajutor sau pentru salvamari au figura din imagine. Acestea se mai numesc şi Rescue Annie.

 

Figura nu a fost aleasă întâmplător, ci reprezintă faţa unei femei misterioase care a fost găsită moartă în Sena la sfârşitul secolului 19. Autorităţile au spus la momentul respectiv că a fost vorba de un caz de sinucidere, deoarece nu s-au găsit urme de violenţă pe corpul ei.

Expresia de pe împăcare de pe faţa femeii i-a fascinat pe cei care au văzut-o, iar tânăra a devenit faimoasă după moarte. Primul care a făcut un mulaj după faţa ei a fost doctorul legist care i-a analizat corpul.

 

 

Foarte mulţi oameni au cumpărat măşti făcute după chipul femeii, al cărui nume nu este cunoscut, pentru a le expune în casă. Apoi, un producător de jucării din Norvegia a decis să producă manechine pentru cursurile de prim ajutor cu figura tinerei.

 

Pentru a vedea un top cu cinci dintre cele mai misterioase persoane din toate timpurile mergeţi pe canalul Top Trending de pe YouTube. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult