Cat de bune sunt rotilele Apple de 700$ pe un skateboard. VIDEO

14.05.2020
Cat de bune sunt rotilele Apple de 700$ pe un skateboard. VIDEO

Rotilele pentru Mac Pro au fost un subiect sensibil în industria de tehnologie încă de când au apărut prima dată  în oferta Apple. Inițial disponibile doar la prețul de 400 de dolari ca opțiune de configurare pentru Mac Pro, acestea pot fi acum comandate de către cei care au un astfel de computer separat, la un preț aproape dublu: 700 de dolari. Totuși, faptul că nu dețin un Mac Pro nu va împiedica pe oricine să cumpere aceste rotile. Iată două proiecte ale unor YouTuberi care au încercat să folosească rotilele de 700 de dolari de la Apple pe post de roți pentru skateboard.

Primul care a încercat să creeze o placă de skateboard folosind rotilele de Mac Pro este chiar Lewis Hilsenteger, vedeta canalului de YouTube Unbox Therapy. Acesta are o istorie nu tocmai fericită cu produsele Apple, întrucât acesta a fost printre primii din online care au descoperit că iPhone 6 se îndoaie. Astfel, datorită multiplelor clipuri în care demonstra problema telefoanelor Apple, canalul său a crescut foarte mult în acea perioadă. Din acest motiv însă, Unbox Therapy nu primește produse Apple la test înainte de lansare.

Lewis Hilsenteger continuă astfel să prezinte produsele Apple într-o manieră nu tocmai serioasă, iar pentru aceste roți, acesta a decis să creeze un skateboard din componente de Mac. Acesta nu a folosit însă o carcasă de Mac Pro autentică pentru „placa” de skateboard, ci panoul frontal metalic al unei carcase care imită computerul Apple: Dune Pro.

Cele două componente nu se potrivesc foarte bine, iar dimensiunile lor și modul în care roțile pot fi orientate în orice direcție face această „invenție” mult mai periculoasă decât oricare skateboard obișnuit. Totuși, fiind toate realizate din metal de calitate înaltă, improvizația poate susține greutatea unui adult fără probleme.

Aceleași probleme au fost întâlnite și de către cei de la Braille Skateboarding, care au pus rotilele de Mac Pro pe o placă de skateboard normală, din lemn. Au fost necesare mai multe încercări, găurirea plăcii și folosirea unor sisteme improvizate de fizare, cât și încercarea de a adapta rotilele la axul obișnuit de skateboard.

Rezultatele sunt… discutabile. Skaterii experimentați pot rămâne în picioare pe o astfel de placă cu roți de 700 de dolari, însă acestea nu sunt practice pentru plimbări pe skateboard și nici pentru realizarea de scheme. Acestea adaugă o greutate foarte mare plăcii, iar faptul că pot fi orientate în oricare direcție poate să dezorienteze chiar și un skater cu vechime.

Probabil că nu este o idee prea bună să cumpărați rotilele Apple și nici să încercați să le adaptați la alte dispozitive electronice în afară de Mac Pro. Iar dacă aveți deja un Mac Pro și nu plănuiți să îl mutați foarte des prin casă sau prin birou, probabil că oricum nu aveți nevoie de rotilele acestea atât de scumpe.

(via Unbox Therapy)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult