Structura misterioasă din Siberia

În munţii din Siberia există un lac, numit Tere-Khol, care are o insulă pe care se găsesc ruinele misterioase Por-Bazhyn. Structura, care pare a fi o fortăreaţă cu dimensiunile de 215 m x 162 m, a fost construită în urmă cu 1.300 de ani de către uiguri, dar scopul acesteia nu este cunoscut cu exactitate.

 

Săpăturile făcute la faţa locului arată că structura a fost convertită la un moment dat într-o mănăstire, care a fost abandonată la scurt timp după ce a fost finalizată. Misterios este şi faptul că structura a fost construită într-un stil arhitectural chinezesc. „Nu am văzut niciodată ceva asemănător”, i-a spus preşedintele rus Vladimir Putin prinţului Albert de Monaco când cei doi au vizitat Por-Bazhyn.

 

Por-Bazhyn este cunoscută din secolul 18 şi a fost explorată prima dată în 1891. Primele săpături arheologice au fost efectuate acolo abia în 1957 de către S.I. Vajnstejn.

 

 

 

 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult