Structura misterioasă din Siberia

În munţii din Siberia există un lac, numit Tere-Khol, care are o insulă pe care se găsesc ruinele misterioase Por-Bazhyn. Structura, care pare a fi o fortăreaţă cu dimensiunile de 215 m x 162 m, a fost construită în urmă cu 1.300 de ani de către uiguri, dar scopul acesteia nu este cunoscut cu exactitate.

 

Săpăturile făcute la faţa locului arată că structura a fost convertită la un moment dat într-o mănăstire, care a fost abandonată la scurt timp după ce a fost finalizată. Misterios este şi faptul că structura a fost construită într-un stil arhitectural chinezesc. „Nu am văzut niciodată ceva asemănător”, i-a spus preşedintele rus Vladimir Putin prinţului Albert de Monaco când cei doi au vizitat Por-Bazhyn.

 

Por-Bazhyn este cunoscută din secolul 18 şi a fost explorată prima dată în 1891. Primele săpături arheologice au fost efectuate acolo abia în 1957 de către S.I. Vajnstejn.

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult