Un iPhone, un AirTag și o dronă: 3 elemente esențiale pentru găsirea unei pisici pierdute

Un iPhone, un AirTag și o dronă: 3 elemente esențiale pentru găsirea unei pisici pierdute

De ce ai nevoie ca să îți găsești pisica pierdută? Să-ți pui roți la setup-ul de birou și să ieși cu el pe stradă în speranța că o să sară ghemotocul pe tastatură, cum face de obicei.

Un utilizator de Reddit a fost mai inventiv de atât și, profitând de pre-înțelepciunea de a-și „dota” animăluțul pierdut cu un AirTag, și-a atașat iPhone-ul la dronă și a folosit invenția rezultată pentru a-și detecta prietenul blănos.

Suporturile de AirTag dedicate animalor de companie sunt deja o categorie de accesorii consacrată. Există sute de modele online, de la cele mai ieftine până la versiuni premium, de piele.

Atașarea unui AirTag pe animalul de companie funcționează de minune în zonele urbane aglomerate, unde dispozitivul se poate conecta la orice iPhone din apropiere pentru a-și transmite locația. De fapt, AirTag-urile nu au acces încorporat la internet, așa că trebuie să se lege de un iPhone (conectat la internet via date mobile) pentru a transmite coordonatele către dispozitivul principal (sau „stăpân”).

Apple spune că AirTag-urile au o rază de acțiune de aproximativ 9 metri; într-un oraș e mai greu pentru un AirTag să rămână izolat de alte iPhone-uri decât să se conecteze la ele.

When your cat goes missing in the country and AirTags only have nominal range of 30 feet
byu/Nice-Ferret-3067 indrones

Dar, pentru utlizatorul de Reddit Nice-Ferret-3067, problema avea alte date: și-a pierdut pisica la țară, lângă ceea ce pare a fi un câmp imens; șanse aproape nule ca AirTag-ul atașat pisicii să găsească un iPhone de care să se agațe.

Utilizatorul a venit însă cu o idee genială: a atașat iPhone-ul la o dronă și a folosit-o pentru a zbura deasupra câmpului, sperând că AirTag-ul va detecta smartphone-ul și îi va transmite locația. Nu a funcționat din prima, dar a doua zi încercarea s-a soldat cu un succes răsunător!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News