Un robot a rezolvat cubul lui Rubik în 0,637 secunde

11.11.2016

Un robot special a rezolvat cubul lui Rubik în 0,637 de secunde, doborând vechiul record mondial, deţinut tot de o maşină. În acest caz a fost folosit un cub special, ale cărui elemente se rotesc foarte uşor, pentru a se reduce fricţiunea.

 

Recordul a fost stabilit la târgul de electronice Electronica din Munchen, Germania, pe 9 noiembrie. Robotul, numit Sub1 Reloaded, a avut nevoie de mai puţin de o secundă pentru a analiza cubul şi a face cele 21 de mişcări necesare pentru rezolvarea lui. Înainte de a începe, puzzle-ul a fost amestecat după standardele World Cube Association.

Robotul a fost dezvoltat de compania germană Infineon, care a vrut, prin acest experiment, să scoată în evidenţă performanţa microcontroller-elor Aurix pe care le produce. Acestea sunt folosite în automobilele fără şofer pentru a detecta şi evita obstacolele.

 

 

Recordul precedent era deţinut de un alt robot, care a avut nevoie de 0,887 secunde pentru a rezolva cubul inventat de ungurul Erno Rubik în urmă cu 30 de ani.

 

Recordul uman pentru cea mai rapidă rezolvare a cubului a fost doborât anul trecut de un adolescent de 14 ani, numit Lucas Etter. El a avut nevoie de 4,904 secunde.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult