Un robot i-a rupt degetul adversarului uman de 7 ani într-un meci de șah. VIDEO

25.07.2022
Un robot i-a rupt degetul adversarului uman de 7 ani într-un meci de șah. VIDEO

Un robot care juca șah în cadrul concursului Moscow Open cu mai mulți oponenți umani simultan, a rupt degetul unuia dintre concurenți în timpul meciului. Victima a fost un copil de șapte ani, care, în febra meciului, s-a grăbit să mute o piesă de pe tabla de joc, imediat după ce robotul a făcut o mișcare. Pentru că robotul nu putea face diferența între mâna copilului și piesele de joc, acesta a prins degetul copilului în brațul mecanic și l-a ținut pentru câteva secunde, destul timp pentru a-i rupe degetul.

Robotul nu este învinuit pentru incident

Incidentul a avut loc pe 19 iulie, iar clipul care a devenit viral a fost publicat prima dată pe canalul de Telegram Baza. Clipul este înregistrat folosind camerele de supraveghere din cadrul concursului, unde se vede destul de clar cum robotul prinde degetul copilului și nu îi mai dă drumul. Se pare însă că atacul nu este considerat drept unul „malițios”. Reprezentanții Federației Rusești de Șah spun că victima nu a respectat normele de siguranță impuse:

„Sunt anumite reguli de siguranță, iar copilul, aparent, le-a încălcat. Atunci când a făcut mutarea, nu a realizat că mai întâi trebuie să aștepte. Acesta este un caz foarte rar și primul despre care pot să îmi amintesc.”, spune Sergey Smagin, vice-președintele Federației.

„Copilul a făcut o mișcare și după aceea trebuia să îi ofere timp robotului să răspundă, dar băiatul s-a grăbit, iar robotul l-a prins”,a declarat Sergey Lazarev, președintele Federației de Șah a Moscovei. „Oamenii au sărit în ajutorul tânărului jucător și i-au tras degetul, dar fractura nu a putut fi evitată. Copilul a jucat din nou ziua următoare, a terminat turneul iar voluntarii au ajutat la înregistrarea mutărilor”, a adăugat Lazarev.

Tot Lazarev spune că robotul este perfect sigur, iar acest eveniment a fost o „coincidență”. Părinții copilului au depus însă o plângere.

Băiatul care a fost rănit de robot, Cristopher, este considerat unul dintre cei mai buni 30 de jucători de șah din Rusia la categoria din care face parte, de sub 9 ani.

sursa: The Guardian

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult