VIDEO: Momentul când un booster de rachetă explodează lângă o școală și emană substanțe toxice

08.09.2020
VIDEO: Momentul când un booster de rachetă explodează lângă o școală și emană substanțe toxice
Foto: Captură din video

La scurt timp după ce China a lansat cu succes o rachetă care a dus un satelit în spațiu, o componentă a acesteia a căzut în apropierea unei școli.

Incidentul a fost filmat de martori aflați în apropiere de satul Lilong din provincia Shaanxi. Racheta a decolat de la centrul de lansare din Taiyuan, aflat în nordul Chinei. Aceasta avea la bord satelitul Gaofen 11, capabil să fotografieze în detaliu suprafața planetei. La scurt timp după aceea, un booster al rachetei s-a prăbușit în apropiere de o localitate, transmite Space.com.

Citește și: China este aproape de finalizarea „Carului Mare”, cel mai precis „GPS” din lume

Prima treaptă a rachetei folosește un mix toxic de hidrazină și tetroxid de azot pe post de combustibil. Elementul a explodat în apropiere de zona intens populată, iar pe cer a apărut un nor portocaliu. Unii specialiști cred că sănătatea oamenilor poate fi afectată.

Incidentul arată că autoritățile au luat puține măsuri de precauție înainte de lansarea rachetei. După explozie, mai mulți copii pot fi auziți, în înregistrare, țipând de frică.

China susține că satelitul Gaofen 11 va fi folosit în scopuri civile, pentru cercetarea terenurilor, cadastru, planificarea proiectelor de infrastructură și prevenirea dezastrelor.

Citește și: Malware preinstalat, imposibil de eliminat, descoperit pe telefoane ieftine provenite din China

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult