Spectacolul creat pe cerul nopții de o rachetă Falcon 9 a SpaceX

19.06.2020
Spectacolul creat pe cerul nopții de o rachetă Falcon 9 a SpaceX

SpaceX a lansat, sâmbătă, o rachetă Falcon 9 în spațiu. Astfel, compania lui Elon Musk a trimis 58 de sateliți Starlink și trei Planet SkySat pe orbită. Misiunea a fost un succes, iar cerul nopții a arătat spectaculos, transmite Descoperă.

Priveliștea spectaculoasă s-a datorat faptului că racheta Falcon 9 a fost lansată cu doar o oră înainte de răsărit, de la Space Launch Complex 40 al bazei militare Cape Canaveral din Florida. În timp ce racheta urca pe cerul înstelat, norul de combustibil era luminat de razele soarelui. Astfel, o priveliște de-a dreptul amețitoare s-a format.

Unii martori au anunțat că au văzut chiar și manevrele de reintrare în atmosferă a rachetei Falcon 9, în timp ce ateriza pe nava SpaceX la aproape 600 de kilometri depărtare, în Oceanul Atlantic.


Priveliștea de la lansarea rachetei a fost surprinsă de zeci de oameni, iar imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare, scrie Live Science.

Lansarea Falcon 9 de sâmbătă a fost a noua misiune care duce zeci de sateliți Starlink pe orbită. Sateliții sunt concepuți să asigure internet de mare viteză în orice loc de pe Pământ, în special în zonele izolate și slab acoperite.

Citește continuarea în Descoperă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News