VIDEO: O ursoaică și puiul ei s-au urcat pe coca unui submarin rusesc. Oficialii au luat o decizie controversată

10.11.2020
VIDEO: O ursoaică și puiul ei s-au urcat pe coca unui submarin rusesc. Oficialii au luat o decizie controversată
Foto: captură din video

O ursoaică și puiul ei au fost împușcați mortal după ce s-au urcat pe coca unui submarin nuclear rusesc.

Incidentul a atras multe critici pentru marina militară rusă. Oficialii au transmis că nu a existat o altă soluție pentru îndepărtarea animalelor. Incidentul s-a petrecut în baza navală Viliuchik din regiunea Kamceatka.

Citește și: Răzbunarea unei tinere pe fostul iubit infidel va dura 17 ani

Mii de utilizatori de social media au acuzat marina de cruzime care nu era necesară după ce au văzut clipul video care a ajuns pe internet. Înregistrarea a fost publicată pe 8 noiembrie, dar nu se știe exact când s-a petrecut incidentul.

În clip se vede cum unul dintre animale cade în apă după ce este lovit, aparent, de un glonț. „Nu există altă cale. Dacă îl alungi va ajunge în sate. Așa lupți cu urșii în Kamceatka”, se aude o voce în fundalul clipului, potrivit The Moscow Times.

Citește și: Anul în care urșii polari nu vor mai exista dacă nu este redusă semnificativ poluarea

În Peninsula Kamceatka trăiesc aproximativ 24.000 de urși. Potrivit experților, animalele ajung să ia tot mai des contact cu oamenii din caza schimbărilor climatice care le-au afectat arealul.

Un incident similar s-a petrecut în urmă cu câțiva ani. Un urs polar flămând s-a urcat pe coca exterioară a unui submarin nuclear rusesc. Animalul a fost atras de resturile de alimente aruncate de la bord. În cazul respectiv, ursul nu a fost vătămat.

Sursa: BBC News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult