YouTuber-ul care și-a prăbușit intenționat avionul pentru vizualizări a rămas fără brevetul de pilot

22.04.2022
YouTuber-ul care și-a prăbușit intenționat avionul pentru vizualizări a rămas fără brevetul de pilot

În toamna anului trecut, Trevor Jacob, YouTuber și campion olimpic la snowboard, s-a filmat cum a sărit din avionul pe care îl pilota, care, aparent s-ar fi defectat în zbor. Acesta a realizat un clip complet în care prezenta decolarea, zborul, abandonarea avionului și felul în care a reușit să se salveze. Totuși, încă de la momentul apariției clipului original au existat dubii despre veridicitatea defecțiunii avionului, iar o investigație din partea FAA (Federal Aviation Administration) a ajuns la concluzia că Jacob ar fi înscenat defecțiunea și prăbușirea avionului pentru a aduna vizualizări pe canalul său de YouTube.

Autoritățile SUA au concluzionat că YouTuber-ul și-a prăbușit intenționat avionul

Conform anchetei din ultimele câteva luni, Trevor Jacob nu ar fi acționat așa cum ar fi trebuit într-o astfel de situație. Pe lângă faptul că avea camere amplasate în multiple zone ale avionului, pentru a capta cat mai bine o eventuală prăbușire, și că a sărit din avion cu o cameră în mână, filmând în continuare avionul în cădere, au existat și alte motive de suspiciune. În primul rând, acesta nu a încercat să repornească motorul avionului, conform procedurilor și nici nu a căutat o zonă bună pentru aterizare forțată. De asemenea, acesta a zburat tot timpul cu o parașută în spate, ceva ce nu este obișnuit pentru un pilot de avion.

În consecință, FAA i-a revocat brevetul de pilot lui Trevor Jacob pentru că a zburat cu avionul „într-o manieră neglijentă și nepăsătoare, care ar fi putut pune în pericol viața sau proprietatea altor persoane”. Această decizie a fost luată pe 11 aprilie, iar Jacob are obligația de a-și preda brevetul de pilot autorităților. Se pare însă că acesta nu va suferi alte repercusiuni legale, de ordin civil sau penal. FAA nu are dreptul de a trimite în judecată un pilot care nu respectă regulamentul de zbor din SUA, iar în lipsa unei plângeri din partea unei părți vătămate, acesta nu va putea fi acuzat de nimic.

Totuși, în cazul în care nu își predă brevetul, acesta ar putea avea probleme de ordin legal. De asemenea, ar trebui să plătească o amendă de 1.644 dolari pe zi pentru fiecare zi în care păstrează brevetul anulat de FAA.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult