Goană după view-uri? YouTuber din SUA, investigat pentru prăbușirea intenționată a propriului avion. VIDEO

20.01.2022

FAA, autoritatea în aviație din SUA, va investiga cazul unui YouTuber care a filmat un vlog în timp ce s-a parașutat din avionul său personal, în urma unei aparente avarii. Există suspiciunea că Trevor Jacob, influencer pe YouTube și fost olimpic la proba de snowboarding, ar fi înscenat avaria pentru a realiza un clip de succes pe canalul său, care să atragă cât mai multe vizualizări. Ancheta va dezvălui dacă avaria a fost reală, sau dacă Jacob a pus în pericol siguranța publică, lăsând avionul să se prăbușească.

Clipul se numește „Mi-am prăbușit avionul”

Clipul, înregistrat pe 24 noiembrie 2021 și publicat în ajunul Crăciunului, a reușit să strângă peste un milion de vizualizări în mai puțin de o lună. Canalul lui Trevor Jacob are în prezent 130.000 de abonați, ceea ce sugerează că respectivul clip a devenit viral, fiind de zece ori mai popular decât canalul în sine.

Trevor s-a filmat pe data de 24 noiembrie în timp ce se urca la bordul avionului, în timpul zborului, a filmat întreaga secvență în care s-a parașutat din avion și cum a aterizat în munți. Pe parcursul clipului, acesta vizitează locul prăbușirii și modul în care a reușit să scape cu viață din munți, fiind găsit de fermieri din zonă.

În timp ce zbura din Lompoc City către Mammoth Lakes, avionul Taylorcraft BL64 a întâmpinat o aparentă problemă tehnică, iar motorul s-a oprit din funcțiune. Jacob s-a filmat în timp ce încearcă să mențină aparatul în zbor, dar, la scurt timp decide să se arunce din avion. Acesta este pasionat de sporturi extreme, fiind snowboarder de performanță și pasionat de parapantă. Astfel, mulți au pus la îndoială faptul că acest clip nu a fost bazat pe o înscenare.

Detaliile sunt puse la îndoială de oameni din domeniu și de reprezentanții aeroportului

În general, nu este o obișnuință pentru piloții de avioane mici să care după ei o parașută, din cauza spațiului mic de la interior, însă Jacob susține că întotdeauna i-a fost frică de un accident și că poartă o parașută la fiecare zbor. Acesta și-a luat brevetul de pilot în 2020, iar avionul care s-a prăbușit a fost cumpărat cu doar o lună înainte de eveniment. De asemenea, Jacob i-a menționat fostului proprietar că are un plan „special” pentru acest avion. Pe 24 noiembrie a avut loc și împlinirea a 50 de ani de la momentul în care D.B. Cooper a preluat controlul unui avion Boeing 727 și a sărit din el cu o parașută și 200.000 de dolari. D.B. Cooper nu a fost niciodată identificat sau găsit de FBI.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trevor Jacob (@trevorjacob)

Mai mulți comentatori au criticat faptul că acesta a abandonat avionul, întrucât, în teorie, acesta mai putea să planeze câteva zeci de mile, până când trecea de munți, moment în care putea găsi pământ drept pe care să aterizeze. Totuși, decizia de a sări din avion s-ar putea pune și pe baza lipsei de experiență în rolul de pilot. Mai ciudat este faptul că nu a publicat imagini de la bordul avionului atunci când motorul s-a stricat, indicatorii de pe bord putând oferi indicii despre situația întâmplată.

Reprezentanții aeroportului din Lompoc au declarat însă că Jacob nu părea să plănuiască să îți ducă zborul până la Mammoth Lake la bun sfârșit, întrucât avionul nu primise mentenanța necesară. După accident, acesta a angajat un pilot de elicopter să ridice epava și să o transporte către o locație necunoscută.

În cazul în care investigația FAA dovedește că Trevor Jacob a acționat cu intenții malițioase și a prăbușit intenționat avionul, acesta ar putea rămâne fără brevetul de pilot și ar putea fi pus și sub acuzații pentru alte fapte penale, legate de siguranța publică.

sursa: The Drive

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult