ADATA anunţă XPG Storm RGB, un cooler cu luminiţe dedicat SSD-urilor M.2

28.11.2017
ADATA anunţă XPG Storm RGB, un cooler cu luminiţe dedicat SSD-urilor M.2

ADATA produce SSD-uri din seria „de gaming” XPG, modelele mai recente fiind echipate din fabrică şi cu radiatoare pentru disiparea căldurii degajate, însă noul produs numit Storm RGB se adresează tuturor utilizatorilor de soluţii de stocare pe format M.2. Acesta este un cooler activ pentru SSD-uri, care promite să ofere o răcire mai bună, care în consecinţă va asigura performanţă ridicată şi durată de viaţă prelungită a componentelor.

XPG Storm RGB este un cooler format dintr-un radiator şi un ventilator activ, partea de sus fiind luminată cu LED-uri RGB programabile. În timp ce ADATA ar prefera probabil ca soluţia de răcire XPG să fie folosită alături de modelele sale proprietare de SSD-uri, Storm RGB este un cooler universal, care poate fi aplicat pe orice model de SSD M.2 2280, cele mai performante modele de pe piaţă fiind disponibile în acest format.

Conform ADATA, XPG Storm poate reduce temperatura unui SSD cu cel puţin 25% faţă de utilizarea lui fără o soluţie de răcire dedicată, iar acest lucru va elimina limitarea vitezei de transfer la temperaturi ridicate, pe care SSD-urile o fac automat pentru protecţie. Se pare însă că nu doar performanţa este importantă pentru companie, întrucât aceasta laudă inclusiv aspectul exterior al cooler-ului. Alături de un XPG Storm RGB, SSD-ul M.2 va putea ieşi mai uşor în evidenţă printre componente, acesta fiind compatibil cu sistemele de iluminare ASUS Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion şi MSI Mystic Light.

Aplicarea lui XPG Storm RGB ar trebui să fie foarte simplă, fiind realizat după specificaţiile standardului M.2 2280, în timp ce pasta termoconductoare este pre-aplicată din fabrică, deci nu va fi necesară cumpărarea unei soluţii de acest gen separat. Nu ştim încă data de lansare a lui XPG Storm şi nici preţul la care va intra în oferta magazinelor de specialitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult