AMD a lansat primul GPU cu proces de fabricaţie pe 7nm din lume

07.11.2018
AMD a lansat primul GPU cu proces de fabricaţie pe 7nm din lume

Aflat la inima noilor acceleratoare Radeon Instinct MI50 şi MI60 pentru aplicaţii GPU compute, nucleul bazat pe arhitectura Radeon VEGA şi-ar putea face apariţia şi în acceleratoare grafice pentru PC, însă nu mai devreme de anul viitor.

Recomandat pentru calcule ştiinţifice şi accelerarea algoritmilor de inteligenţă artificială, noul produs AMD funcţionează exclusiv cu platforma Linux şi nu include ieşire video, eliminând din start posibilitatea folosirii cu aplicaţii uzuale, cum ar fi jocuri PC.

Descris drept cel mai rapid accelerator pentru operaţiuni double precision, Radeon Instinct MI60 are o putere de procesare estimată la 7.4 teraflops şi este ajutat cu 32GB memorie HBM2 împărţită în patru module, accesate folosind o interfaţă de 4096 biţi care oferă până la 1TB/s lăţime de bandă.

Puterea de procesare poate fi suplimentată conectând până la 4 acceleratoare Radeon Instinct în aşa numite „hive rings”, interfaţa oferind până la 200GB/s lăţime de bandă peer-to-peer.

AMD va livra seria Radeon Instinct MI60 pentru folosirea în sisteme data center înainte de finalul acestui an, însă versiunea mai accesibilă Radeon Instinct MI50 va întârzia până în Q1-2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult