AMD anunţă Radeon RX480, prima placă video bazată pe nucleul Polaris

01.06.2016
AMD anunţă Radeon RX480, prima placă video bazată pe nucleul Polaris

Prezent la expoziţia Computex 2016, AMD contrează rivalul NVIDIA anunţând o nouă serie de plăci video cu preţ accesibil, oferind performanţe comparabile actualei serii Radeon R9 390 sau GeForce GTX 970, însă la un preţ mult mai bun.

Bazată pe nucleul Polaris, un GPU mult mai eficient realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi tranzistori cu tehnologie FinFET, noua Radeon RX480 va avea un consum de energie de numai 150W, însă performanţe comparabile seriei Radeon R9 390, disponibilă acum la un preţ mai mult decât dublu.

Profitând de avantajul consumului redus de energie şi preţul foarte competitiv, de numai 199 dolari pentru varianta cu 4GB memorie video, oficialii AMD recomandă seria Radeon RX480 ca alternativă de buget pentru gama high-end de la NVIDIA, dezvăluind că o configuraţie Crossfire cu două acceleratoare Radeon RX480 oferă performanţe mai bune decât o placă video GeForce GTX 1080, anunţată cu un preţ începând de la 600 dolari.

Alternativ, chiar şi în configuraţie single-GPU, Radeon RX480 promite un nivel de performanţă suficient pentru a rula în condiţii bune orice joc la rezoluţia 1080p.

AMD va oferi seria Radeon RX480 şi în variantă cu 8GB memorie video, însă la un preţ ceva mai mare. Mai multe detalii vom afla însă în data de 29 iunie, când este programat evenimentul oficial de lansare.

Vezi şi NVIDIA lansează GeForce GTX 1080, cea mai puternică placă video a momentului

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult