AMD lansează trei noi procesoare la preţuri accesibile

02.03.2016
AMD lansează trei noi procesoare la preţuri accesibile

AMD a lansat primele sale procesoare din gama 2016. Acestea oferă performanţe superioare generaţiilor precedente şi sunt dedicate segmentului mainstream. Este vorba despre noi modele APU, cu cip grafic integrat şi despre un nou procesor din gama Athlon, orientat către eficienţă energetică şi performanţă ridicată atât în jocuri video, cât şi în aplicaţii uzuale. Cele două procesoare vin şi cu soluţii de răcire noi şi silenţioase.

Cele două noi APU-uri devin astfel cele mai puternice două procesoare AMD din această categorie. A10-7890K este noul vârf de gamă, fiind echipat cu un CPU quad-core la 4.1 GHz (turbo până la 4,3 GHz) şi un GPU Radeon R7 cu opt nuclee. Acesta este recomandat pentru un consum de 95W şi vine cu memorie L2 Cache de 4 MB. Acesta va fi livrat cu noua soluţie de răcire Wraith Cooler de la AMD, care ar trebui să asigure funcţionare silenţioasă şi o eficienţă sporită faţă de generaţiile anterioare. Acest cooler vine şi cu un logo luminat, recomandat celor care doresc să realizeze sisteme care să atragă priviri.

A10-7870 este de asemenea echipat cu un GPU din gama Radeon R7, însă vine cu un procesor cu frecvenţă mai scăzută. Acesta funcţionează la 3,9 GHz şi poate atinge 4.1 GHz în modul turbo. De asemenea, acesta include 4MB de memorie L2 Cache, însă vine cu o soluţie termică diferită. Este vorba despre un nou cooler numit „Near Silent AMD Thermal Solution”, care este recomandat pentru procesoare cu consum de până la 125W. Acest model vine fără LED-uri luminoase şi dispune de un design diferit. Ambele modele noi de APU din gama A10 sunt recomandate pentru sisteme de gaming orientate către eSports, oferind performanţă ridicată în jocuri precum League of Legends, Counter Strike: Global Offensive şi DOTA2.

În cele din urmă, avem de a face cu Athlon X4 880K. Acesta este cel mai rapid procesor din această familie, integrând patru nuclee cu o frecvenţă de bază de 4.0 GHz. Acesta poate atinge 4,2 GHz în modul turbo şi consumă de asemenea 95W. Cooler-ul integrat în cutie este acelaşi Near-silent AMD Thermal Solution.

Toate cele trei procesoare noi de la AMD sunt deblocate din fabrică, putând fi overclock-ate de utilizator şi vor fi disponibile în magazine în curând. Preţurile recomandate sunt de 165 de dolari pentru A10-7890K, 140 de dolari pentru A10-7870K şi de 95 de dolari pentru Athlon X4 880K.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult