AMD pregăteşte FreeSync 2, cu facilităţi suplimentare pentru conţinut HDR

03.01.2017
AMD pregăteşte FreeSync 2, cu facilităţi suplimentare pentru conţinut HDR

Fără a înlocui actuala tehnologie FreeSync, responsabilă cu sincronizarea ratei de împrospătare a imaginii redate pe ecranul monitorului cu fluxul video trimis de placa video AMD Radeon, standardul FreeSynk 2 promite să elimine latenţa la afişare introdusă de procesarea conţinutului video HDR.

Oferind culori mai bogate şi o mai bună percepere a detaliilor decât formatul standard sRGB, modul de afişare HDR necesită însă mai multă lăţime de bandă pentru conexiunea video şi procesare suplimentară înainte de prezentarea imaginii pe ecranului monitorului, rezultând o întârziere la afişare (LAG) perceptibilă pentru unii utilizatori. AMD promite să remedieze acest aspect transmiţând fluxul video HDR printr-un canal de comunicaţie mai rapid.

Detaliile tehnice privind implementarea suportului Freesync 2 nu sunt cunoscute.  Aparent, Freesync 2 este doar o extensie a actualului set de tehnologii AMD Freesync, suportată împreună cu anumite modele de monitoare.

Mai multe detalii am putea afla după data de 5 ianuarie, când este aşteptată lansarea oficială a unei noi generaţii de plăci video AMD, cunoscute până acum după numele de cod VEGA

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult