AMD va dezvălui cea de-a şaptea generaţie de procesoare APU, cu 23% mai rapide decât seria anterioară

05.04.2016
AMD va dezvălui cea de-a şaptea generaţie de procesoare APU, cu 23% mai rapide decât seria anterioară

AMD a anunţat că va prezenta cu ocazia expoziţiei Computex 2016 o nouă generaţie de procesoare AMD APU, cu suport pentru memorii DDR 4 şi performanţe apropiate seriei de procesoare Core i5 a rivalului Intel. Noua platformă va fi demonstrată cu laptopul convertibil HP Envy x360, un portabil care măsoară doar 18.8 mm grosime şi este prevăzut cu ecran rabatabil la 360°.

Cu nume de cod Bristol Ridge, noua platformă AMD pune accentul pe îmbunătăţirea eficienţei şi reducerea consumului de energie. Chiar dacă detaliile exacte nu au fost dezvăluite, noul APU este aşteptat să folosească procesul de fabricaţie pe 28 nm şi un controller de memorie DDR4.

Încrezător în noul produs, AMD a pus la dispoziţia publicului un prim set de rezultate în benchmark-uri, plasând vârful de gamă Bristol Ridge FX folosit cu portabilul Envy x360 la un nivel de performanţă comparabil procesorului Core i5 5200U oferit de Intel. Totuşi, chiar şi fără un procesor Intel care să umfle costul final, preţul anunţat de HP pentru modelul Envy x360 porneşte de la 919.9 dolari.

Envy x360

Livrate deja partenerilor OEM, procesoarele APU din gama A-Series folosesc configuraţii dual-core şi quad-core bazate pe o versiune a nucleului „Excavator” optimizată pentru dispozitive mobile, respectiv GPU din seria Radeon R7 sau R5, cu suport pentru ecrane Ultra HD 4k şi tehnologie AMD Free Sync.

Potrivit AMD, comparat vechiului nucleu Kaveri procesoarele APU 7th Gen FX oferă cu până la 40% mai multă performanţă în aplicaţiile single-thread, reducând diferenţa faţă de rivalul Intel.

Citeşte şi Intel anunţă Core i7-6950X, primul procesor deca-core pentru PC-uri desktop

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult