Anunțul ieșirii LG de pe piața de mobile este iminent. Telefoanele deja lansate ar putea rămâne fără actualizări software

31.03.2021
Anunțul ieșirii LG de pe piața de mobile este iminent. Telefoanele deja lansate ar putea rămâne fără actualizări software

LG ar putea anunța foarte curând ieșirea de pe piața de smartphone-uri, acum că nu a găsit un cumpărător pentru acestă divizie din cadrul companiei. După 23 de trimestre în pierdere, compania pare să fi luat decizia de a opri hemoragia de fonduri în acest domeniu. Se pare însă că decizia ar putea avea efecte grave în special asupra clienților care au cumpărat produsele sale în ultimii câțiva ani, aceștia putând rămâne fără actualizări software de orice fel în perioada imediat următoare.

LG ar putea abandona piața de mobile imediat, fără să mai ofere suport software pentru modelele deja lansate

Conform unui leaker de Twitter, „@FrontTron”, LG se pregătește să facă anunțul oficial referitor la ieșirea de pe piața de smartphone-uri în cursul zilei de luni, 5 aprilie. Se pare că întreaga divizie va fi desființată, în timp ce angajații acesteia vor fi mutați în cadrul diviziei de electrocasnice LG, cu sediul în Changwon din Coreea de Sud.

Astfel, toate planurile pe care divizia de smartphone-uri le aveau pentru perioada următoare, precum lansări de smartphone-uri mid-range sau premium pentru prima jumătatea a anului 2021 au fost deja oprit. Desigur, dezvoltarea telefonului LG Rollable, cu ecran care se rulează nu va mai continua, în ciuda declarațiilor anterioare ale companiei.

Îngrijorător este însă faptul că FrontTron spune că în ciuda faptului că LG a promis suport software pentru cele mai recente dispozitive ale sale, precum LG Velvet și LG Wing, dezvoltarea de software Android va înceta imediat după anunțul oficial. Astfel, toate telefoanele care încă erau în perioada de suport software de unul, doi sau trei ani pentru actualizări de sistem sau securitate, nu vor mai primi noi actualizări.

Nu este tocmai prima dată când un producător cu tradiție de pe piața de smartphone-uri părăsește domeniul, așa că astfel de decizii sunt de așteptat. Totuși, clienții LG care au cumpărat aceste modele ar putea fi reticenți să mai cumpere produsele companiei de pe alte segmente, care sunt dependente de software, precum televizoarele inteligente.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult