LG anunță lista completă de telefoane care primesc Android 11 și perioadele de lansare

11.03.2021
LG anunță lista completă de telefoane care primesc Android 11 și perioadele de lansare

LG ia în considerare ieșirea de pe piața de smartphone-uri, după câțiva ani în care modelele sale au scăzut din ce în ce mai mult în vâzări. Compania sud coreeană reușește să înregistreze un succes moderat pe piața din SUA, iar în ultimul an nu a mai lansat niciun model high-end, concentrându-se pe experimente din gama de medie precum Velvet și LG Wing. Compania continuă însă să ofere suport software pentru câteva dintre modelele din portofoliul său și a anunțat când va fi disponibil Android 11 pe telefoanele deja lansate.

LG actualizează la Android 11 mai puțin de zece telefoane

Chiar dacă nu dă semne că ar mai lansa în viitorul apropiat vreun smartphone high-end, LG plănuiește să lanseze în următoarele câteva luni actualizări de software pentru modelele sale cele mai populare din ultima perioadă. LG nu lansa nici înainte prea multe update-uri de software, însă anul acesta plănuiește să actualizeze doar șapte modele la Android 11. Câteva telefoane din portofoliul său, precum Velvet în Coreea de Sud și V60 din SUA au primit deja, deci în total vor fi opt telefoane LG cu Android 11 în total.

Iată lista completă de dispozitive LG care vor primi update-ul și fereastra de lansare în compania se așteaptă să aducă aceste noul software pe piață:

  • LG Velvet 5G – Aprilie 2021
  • LG G8X – Trimestrul 2 2021
  • LG Velvet 4G – Trimestrul 3 2021
  • LG G8S – Trimestrul 3 2021
  • LG Wing – Trimestrul 4 2021
  • LG K52 – Trimestrul 4 2021
  • LG K42 – Trimestrul 4 2021

Este interesant cum un model destul de avansat, precum LG Wing, primește update de la Android 10 la 11 abia la sfârșitul anului 2021, în perioada în care deja Android 12 ar trebui să fie deja pe piață. Compania spune că modelele de pe această listă sunt în teste chiar acum cu versiunea Android 11, însă dezvoltarea pare să meargă greu, având în vedere termenele de lansare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult