AOC Remix OS AIO: primul All-in-One cu sistem de operare de la Jide

12.05.2016
AOC Remix OS AIO: primul All-in-One cu sistem de operare de la Jide

Jide a lansat o versiune beta a sistemului de operare Remix OS bazat pe Android în urmă cu doar câteva luni şi deja a găsit un prim partener alături de care să lanseze un sistem bazat pe acesta. Compania chineză s-a aliat cu producătorul de hardware AOC pentru realizarea lui Remix OS AIO, un computer All-in-One (după cum sugerează şi numele) care vine cu noul sistem de operare. Hardware-ul nu este tocmai puternic, însă aceasta este şi ideea din spatele Remix OS, unul dintre avantajele sale fiind consumul mic de resurse.

Noul AOC Remix OS AIO vine cu un ecran de 23,8” cu rezoluţie Full HD şi este bazat pe un procesor destul de ciudat la prima vedere: Amlogic S905 pe arhitectură ARM. Acesta integrează patru nuclee Cortex-A53 la 2 GHz şi a primit 2 GB de memorie RAM cu care să lucreze. Computerul va fi livrat în trei variante, în funcţie de spaţiul de stocare intern: 16, 32 sau 64 GB de memorie flash.

La capitolul conectivitate avem de a face cu patru mufe USB 2.0, o mufă Ethernet RJ-45, două mufe HDMI out pentru expansiunea ecranului pe mai multe ecrane, cât şi jack-uri audio pentru căşti şi microfon. Nu este clar dacă memoria internă va putea fi extinsă folosind carduri SD sau dacă va fi necesară conectarea unui hard disk pe USB.

Remix OS include în acest moment suport pentru Google Play Services, însă Google încearcă să blocheze accesul la suita software proprietară pentru compania Jide. Se pare însă că momentan, cei care vor cumpăra dispozitive Remix OS (realizate de AOC sau de Jide) vor putea în continuare să acceseze Google Play Store şi alte servicii Google nativ, într-un format desktop. Momentan AOC Remix OS AIO va fi lansat pe piaţa din China în această vară, însă nu au fost oferite detalii despre lansarea sa în alte regiuni. De asemenea, preţul urmează să fie dezvăluit mai târziu.

Citeşte şi Remix OS: o alternativă gratuită la Windows bazată pe Android

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult