APC Paper – miniPC de 99 dolari cu Android 4.0, deghizat într-o carte

17.01.2013
APC Paper - miniPC de 99 dolari cu Android 4.0, deghizat într-o carte

Adresat celor aflaţi în căutarea unui sistem mini PC cât mai ieftin, compact şi 100% silenţios, potrivit pentru navigare Web, lucrul cu documente text şi chiar sesiuni de jocuri, APC Paper poate fi soluţia ideală.

APC Paper - un miniPC de 99 dolari cu Android 4.0, deghizat într-o carte

În carcasa realizată din carton reciclat şi modelată în forma unei cărţi se ascunde placa de bază APC Rock, produsă de VIA. Configuraţia este realizată în jurul unui chipset A9 Wonder Media, model dual-core cu nuclee ARM Cortex-A9 la 800 MHz şi GPU Mali-400, cu facilităţi pentru accelerare 3D şi decodarea hardware a conţinutului video.

Sistemul de operare oferit este o variantă optimizată de Android 4.0 Ice Crem Sandwich, asistată cu 512 MB memorie RAM DDR3. Spaţiul de stocare intern este limitat la 4 GB, dar poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie microSD.

Placa de bază APC Rock

Pe carcasă găsim doi conectori USB 2.0 de mărime normală, folosiţi pentru conectarea unui set de mouse şi tastatură, alături de un conector micro USB OTG ce permite conectarea accesoriilor din dotare şi transferuri de fişiere de pe dispozitive USB Flash. Mai avem un conector pentru căşti şi o ieşire HDMI pentru ataşarea unui monitor sau televizor. Pentru acces la internet avem la dispoziţie interfaţă Ethernet LAN 100/100.

Mini PC-ul APC Paper va putea fi cumpărat începând cu luna martie la un preţ de 99 dolari. Alternativ, putem cumpăra doar placa de bază APC Rock pentru suma de 79 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult