Apple ar putea introduce un nou tip de tastatură, cu tehnologie E Ink şi taste programabile

14.10.2016

Rezervată unei viitoare generaţii de laptopuri avansate, noua tastatură Apple „împrumută” din trăsăturile observate deja alte modele de tastaturi pentru PC, cum este legendara Optimus Maximus, echipată cu ecrane OLED color instalate în fiecare tastă.

Fiind vorba de laptopuri cu design compact, Apple nu ţinteşte chiar atât de sus, substituind ecranele viu colorate cu alternativa E Ink mult mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie.

Avantajul pentru utilizatori este că fiecare tastă va putea avea exact simbolul funcţiei pe care o îndeplineşte, comutarea tastaturii într-o altă limbă ajustând si setul de caractere afişat.

Aparent, implementarea noului tip de tastatură se află deja la stadiul căutării furnizorilor de componente, fiind doar o chestiune de timp până ce tehnologia va ajunge în dotarea unui produs comercial. Potrivit zvonurilor, printre parteneri se numără gigantul Foxconn şi alţi trei producători de componente pentru laptopuri.

Totuşi, nu ar trebui să aşteptăm o lansare de produs iminentă. Chiar dacă Apple are deja contracte semnate pentru producerea acestui tip de tastatură, probabil că produsul finit nu va fi disponibil mai devreme de anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult