Apple extinde programul de reparații către computerele desktop Mac Mini, iMac și Mac Studio

21.12.2022
Apple extinde programul de reparații către computerele desktop Mac Mini, iMac și Mac Studio

Apple merge înainte cu programul de reparații pentru dispozitivele sale, Self-Service Repair. Lansat inițial cu componente doar pentru câteva modele iPhone și MacBook, Apple include de acum și componente pentru computerele sale desktop, echipate cu procesoare M1. Momentan, modelele cu M2 sunt prea noi pentru a fi include în acest program, întrucât toate sunt în continuare acoperite de garanția de la producător de un an.

Utilizatorii de Mac pot comanda piese de schimb pentru computerele lor desktop

Noile computere Mac incluse în programul de reparații sunt Mac Mini cu procesor M1, computerul Mac Studio și iMac-ul cu procesor M1. Alături de acestea, noul monitor Apple Studio Display este de asemenea integrat în acest program, cei care au nevoie de componente pentru acesta putând să le comande direct de la Apple.

Toate aceste computere care au fost acum introduse în programul de reparații primesc și manuale detaliate despre procedurile pentru înlocuirea componentelor care pot fi comandate, iar uneltele necesare pentru aceste operațiuni sunt disponibile pentru cumpărare sau închiriere de la Apple.

La fel ca în cazul altor computere Mac incluse în acest program, Apple dorește să ofere piese de schimb, însă nu și posibilitatea de upgrade, astfel, pe baza numărului serial al computerului tău, vei putea comanda de la Apple doar piesa necesară, echivalentă cu cea pe care o ai deja. De asemenea, pentru a primi un preț cât mai mic pentru piesa de schimb, cea stricată va trebui trimisă înapoi către Apple.

Programul de reparații pentru aceste computere și pentru Studio Display este momentan disponbil doar în SUA. Utilizatorii din Europa vor trebui să mai aștepte o perioadă până când aceste componente vor fi listate pe site-ul dedicat țărilor lor. De altfel, în Europa, momentan, sunt listate doar modele iPhone începând cu seria iPhone 12, fără laptop-uri sau PC-uri desktop.

sursa: sixcolors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult