Apple lansează programul Self Service Repair și în Europa

06.12.2022
Apple lansează programul Self Service Repair și în Europa

Apple a anunțat că programul său de reparații acasă, Self Service Repair, a ajuns, în sfârșit, și în Europa. Lansat în urmă cu doar câteva luni în SUA, acesta oferă utilizatorilor de dispozitive Apple posibilitatea de a comanda piese originale, direct de la Apple, ceva ce nu putea fi realizat în trecut decât la un service autorizat. Momentan, doar câteva țări din Europa au acces la aceste servicii, însă planul este ca programul să fie extins în viitor.

Utilizatorii de iPhone și Mac din Europa pot comanda piese originale Apple pentru reparații acasă

Primele țări europene care primesc componente pentru iPhone-uri și computere Mac sunt Belgia, Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania, Suedia și Marea Britanie. Cei care locuiesc în aceste țări au la dispoziție piese pentru cele mai comune reparații pentru seriile iPhone 12 și 13, cât și pentru laptop-urile Mac cu procesoare Apple Silicon. Astfel, poți cumpăra ecrane, baterii sau alte componente uzual schimbate la service pentru telefoane și cam oricare componentă a unui laptop, de la ecran, la placa de bază.

Desigur, fiind un program Apple, nu este totul tocmai simplu. După reparație, piesa înlocuită trebuie trimisă înapoi, pentru a beneficia de un discount care face reparația să fie mai ieftină decât una la service. De asemenea, clienții pot închiria echipamentul necesar reparațiilor, care este altfel foarte scump.

Apple-EU-Self-Service-repair-MacBook-Air

„Credem că cea mai bună tehnologie pentru clienții noștri și pentru planetă este tehnologia care durează, lucru care stă în spatele motivului pentru care proiectăm produsele noastre să fie durabile și să necesite rareori mentenanță sau reparații. Atunci când o reparație este însă necesară, dorim ca clienții noștri să aibă multe opțiuni la dispoziție pentru reparații în siguranță, rezistente și securizate. De aceea suntem entuziasmați să lansăm programul Self Service Repair în Europa, oferind clienților noștri acces direct la componente, unelte și manuale originale de la Apple.”, a declarat Jeff Williams, COO Apple.

În România, în continuare singura metodă de a te asigura că beneficiezi de o reparație cu piese originale este să mergi la un service autorizat Apple de la unul dintre partenerii locali.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult