ASUS a lansat în România ROG Strix GeForce GTX 1080, primul său model cu răcire proprietară

01.06.2016
ASUS a lansat în România ROG Strix GeForce GTX 1080, primul său model cu răcire proprietară

ASUS a anunţat prima sa placă video GTX 1080 cu sistem de răcire propriu. Aceasta intră în gama ROG Strix şi este livrată cu frecvenţe mai mari decât modelul de referinţă Founder’s Edition de la NVIDIA. Modelul Strix GeForce 1080 de la ASUS ar trebui să ofere performanţă mai mare, nivel de zgomot redus şi rulare la temperaturi mai mici decât varianta standard, iar preţul pare să reprezinte un avantaj, întrucât nu este mai mare decât cel oficial.

Pentru modelul Strix GTX 1080, ASUS a apelat la sistemul de răcire bine cunoscut DirectCU III, care oferă un flux de aer mărit, reducând temperatura cu 30% faţă de modelul de referinţă. Placa video vine cu suport pentru tehnologia ASUS FanConnect, care facilitează interconectarea cu ventilatoarele sistemului în care este instalat, putând astfel îmbunătăţi sistemul de răcire, sincronizând performanţa tuturor sistemelor de răcire.

Spre diferenţă de modelele precedente de plăci grafice din gama Strix, cât şi altor plăci video ASUS cu răcire DirectCU, Strix GeForce GTX 1080 vine cu un sistem de iluminare numit Aura RGB Lighting, care oferă utilizatorului posibilitatea de a personaliza aspectul plăcii, pentru a se alinia la coloristica întregului sistem.

La capitolul conectivitate, noul model Strix GTX 1080 oferă două port-uri HDMI, acestea fiind utile în special celor care doresc să ţină un monitor şi un headset pentru realitate virtuală conectate în acelaşi timp, o mufă DVI-D şi două mufe DisplayPort 1.4 pentru gaming la rezoluţii şi frecvenţe înalte. Placa video este livrată cu software-ul GPU Tweak II şi o licenţă premium pentru software-ul Xsplit Gamecaster.

GPU Tweak  este util celor care doresc să mărească frecvenţele plăcii video pentru a atinge performanţe ridicate. Frecvenţele standard sunt oricum mai ridicate decât cele ale modelelor Founder’s, însă acestea pot creşte dinamic în modul „boost”, sau pot fi stabilite la un nivel superior prin overclocking. De la frecvenţa de bază de 1607 MHz, modul OC implicit poate ridica frecvenţa până la 1936 MHz. Desigur, performanţa în jocuri va fi îmbunătăţită, însă avantajele vor fi diferite de la joc la joc.

ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 este disponibilă în magazinele de specialitate din România la preţul de 3.499 lei.

Citeşte şi NVIDIA lansează GeForce GTX 1080, cea mai puternică placă video a momentului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult