ASUS DAV Center D22 – un media center bine dotat

05.12.2007
ASUS DAV Center D22 – un media center bine dotat
ASUS DAV Center D22 – multimedia din plin

La capitolul multimedia, sistemul D22 excelează. Vom începe cu portul HDMI inclus pe o placă video cu chipset NVIDIA GeForce 7600GS. Chiar dacă este de generaţie anterioară, acest chipset vine cu un spor de performanţă semnificativ mai mare comparativ cu soluţiile integrate. Conectarea acestui media center la ecrane LCD sau proiectoare este posibilă şi prin porturi Component, Compozit sau S-Video, în pachet fiind incluse o multitudine de cabluri specifice.

Faptul care a lăsat o impresie foarte bună a fost includerea în sistem a două tunere TV DVB-T de la AVerMedia. Pentru cei care sunt încă nedumeriţi de necesitatea unuia dintre ele, precizăm faptul că atunci când primul este folosit pentru vizionare, celălalt poate fi folosit pentru înregistrare. Cei 250 GB de care dispune harddisk-ul Hitachi pot fi încărcaţi cu multe emisiuni ce pot fi programate de-a lungul a 14 zile.

ASUS DAV Center D22 - tastatura si telecomanda

Placa de sunet high definition oferă suport Dolby şi poate reda pe 7.1 canale. Conectarea la Internet se poate face fie prin portul Gigabit LAN, fie wireless cu ajutorul unei antene externe legată la o placă de reţea cu suport pentru 802.11b/g. Pentru accesarea conţinutului stocat pe dispozitive externe sunt disponibile 6 porturi USB 2.0 şi doi conectori eSATA. Aceştia din urmă vor asigura transferul de mare viteză de pe harddisk-uri cu interfaţă SATA.

Controlul funcţiilor sistemului se poate realiza prin intermediul unei telecomenzi sau cu ajutorul unei tastaturi wireless. Dacă observaţi lipsa unui mouse, nu vă îngrijoraţi. Tastatura dispune de un touchpad şi este identică cu cea folosită pentru unele laptop-uri ale producătorului taiwanez.

ASUS DAV Center D22 – performanţă şi concluzii

Performanţa sistemului în modul Media Center a fost bună, dar merită menţionate unele aspecte legate de influenţa componentelor interne. Alegerea sistemului de operare Windows Vista ar fi trebuit să fie corelată cu includerea unei memorii de 2 GB RAM. Semnalul video high definition până la rezoluţia 1080p poate fi redat prin portul HDMI, iar tunerele TV suportă atât semnal analogic, cât şi digital. Un ghid ilustrat de conectare a echipamentelor la sistem este oferit în pachet. Zgomotul produs în timpul funcţionării este redus, dar carcasa se încălzeşte semnificativ, în ciuda răcirii cu ajutorului unui sistem de heat pipe-uri.

ASUS DAV Center D22

ASUS DAV Center D22 nu este un sistem media center perfect, dar va mulţumi prin performanţa ridicată şi opţiunile multiple de conectare a dispozitivelor multimedia. Suportul full HD, cele două TV tunere şi tastatura wireless se numără printre avantajele sale. Cei interesaţi de un sistem multimedia integrat pot să ia în considerare modelul DAV D22 de la ASUS.

Plusuri:

[+] procesor performant şi placă video separată
[+] suport full HD
[+] două TV tunere
[+] tastatura wireless cu touchpad
[+] cabluri şi adaptoare incluse

Minusuri:

[-] memorie RAM puţină
[-] harddisk-ul putea să fie mai mare
[-] căldura degajată

ASUS DAV Center D22 – specificaţii tehnice

Specificaţii tehnice:

 • Procesor: Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz
 • Memorie: 1 GB RAM DDR2 533 MHz
 • Chipset: Intel P965
 • Placă video: NVIDIA GeForce 7600GS
 • Harddisk: Hitachi 250 GB 8 MB buffer 7200 RPM
 • Unitate optică: Lite-ON DVDRW
 • Reţea: Gigabit LAN, 802.11b/g
 • Sunet: Intel High Definition Audio 7.1 cu suport Dolby
 • Tuner TV: 2xAverTV Hybrid DVB-T
 • Extra: card reader
 • Periferice: tastatură wireless cu touchpad, telecomandă
 • Conectori: 6xUSB 2.0, 2xFirewire, 2xeSATA
 • Sistem de operare: Windows Vista Home Premium cu Media Center 6.0
ASUS DAV Center D22 – un media center actual

Interesul tot mai crescând al utilizatorilor obişnuiţi pentru segmentul home entertainment este întreţinut de scăderea preţurilor la ecranele de mari dimensiuni şi de disponibilitatea din ce în ce mai crescută a sistemelor de tip Media Center. În plus, conceptul de sistem multimedia simplificat care să redea orice conţinut video şi audio este foarte tentant pentru aceia dintre noi care nu excelează la capitolul cunoştinţe tehnice.

ASUS DAV Center D22 este un media center cu specificaţii actuale şi un design plăcut. Datorită grosimii de numai 95mm a carcasei, aceasta poate fi amplasată orizontal sau vertical. Un panou frontal acoperă conectori audio, două porturi USB, un port Firewire şi un port eSATA, precum şi un card reader compatibil cu 13 formate. Unitatea optică este încorporată în designul frontal, iar butonul pentru Eject este stilizat.

http://www.intel.com/personal/our-technology/viiv/index.htm

Tot pe panoul frontal tronează o siglă Intel Viiv care ne dă o idee despre natura componentelor interne. Platfoma Viiv a fost lansată de Intel în 2006 şi reprezintă o anumită combinaţie de elemente precum procesor, placă de bază, placă de reţea, aplicaţii şi DRM. În cazul de faţă, motorizarea sistemului este realizată de un procesor Intel Core 2 Duo E6300 la frecvenţa de 1.86 GHz, o placă de bază cu chipset Intel P965 şi o memorie RAM de 1 GB. Sistemul de operare ce rulează pe aceste specificaţii este un Windows Vista Home Premium cu Media Center 6.0.