ASUS GTX950-2G: primul GPU din seria 900 care nu necesită alimentare suplimentară

08.03.2016
ASUS GTX950-2G: primul GPU din seria 900 care nu necesită alimentare suplimentară

ASUS a lansat prima placă video din seria GTX 900 de la NVIDIA, care nu necesită alimentare separată. Este vorba despre modelul ASUS GTX950-2G, care nu numai că nu compromite frecvenţele standard pentru acest cip grafic, ci vine şi cu două ventilatoare şi un radiator de dimensiuni generoase. Această placă video ar trebui să îi bucure pe cei care doresc să îşi construiască un PC cu consum redus, numai bun de pus sub un televizor pentru funcţii multimedia şi gaming nepretenţios.

Noul GTX 950 de la ASUS consumă doar 75W, fiind la limita superioară pentru slot-ul PCI-express 16x. Acesta poate alimenta placa video fără a necesita o conexiune la mufa cu 6 pini de la sursa. Această placă video va putea fi integrată foarte uşor în diverse sisteme pre-configurate, care folosesc în general componente ieftine pentru a reduce costurile, însă care vor putea oferi o performanţă decentă în jocuri mai puţin pretenţioase.

Acest GPU vine echipat cu 2 GB memorie GDDR5 pe 128 de biţi la 6,6 Gbps, un sistem de răcire cu radiator din aluminiu şi două ventilatoare, conectori DVI, HDMI 2.0 şi DisplayPort şi beneficiază de 768 nuclee CUDA. De asemenea, este cea mai ieftină şi mai eficientă placă video care include certificare pentru encoding şi decoding pentru noul standard video H.265 (HEVC), care începe să capete popularitate pe diverse servicii de streaming video.

ASUS GTX950-2G va intra pe piaţă la preţul de 160 de dolari în Statele Unite şi intră în oferta World of Warships, care oferă în cutie un cod digital pentru un vapor gratuit şi 15 zile de cont premium pentru contul Wargaming.net. Fiind prezentată iniţial ca o placă video dedicată fanilor eSports, acum sistemele de acest gen vor putea fi construite în carcase mai mici şi cu componente mai ieftine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult