ASUS lansează în România plăci video GTX 1050 pentru fanii eSports şi utilizatorii cu buget redus

01.11.2016
ASUS lansează în România plăci video GTX 1050 pentru fanii eSports şi utilizatorii cu buget redus

ASUS a anunţat lansarea în România a plăcilor grafice pentru gaming echipate cu cipuri NVIDIA GeForce GTX 1050. Este vorba despre lansarea a nu mai puţin de zece modele de plăci video, cinci dintre acestea fiind GTX 1050 standard şi cinci fiind echipate cu versiunea mai puternică a cipului GTX 1050 Ti. Acestea sunt dedicate gamerilor care au nevoie de o placă video cu consum mic de energie, care preferă jocurile de tip eSports şi care au nevoie de soluţii grafice puternice la preţuri accesibile.

Cele zece modele de plăci video sunt împărţite în patru game de produs, fiecare oferind o soluţie pentru fiecare tip de utilizator. Trei dintre acestea, Expedition, Dual şi Phoenix, nu necesită alimentare suplimentară, putând fi integrate în PC-uri de dimensiuni mici. Versiunile ROG Strix sunt echipate însă cu răcire suplimentară, cât şi cu sistemul de iluminare Aura Sync şi trebuie să fie alimentate şi de la sursa computerului.

În afară de ROG Strix, care primeşte două modele de GTX 1050 şi două modele  GTX 1050 Ti (fiecare model vine cu sau fără overclocking), celelalte trei generaţii includ doar câte unul din fiecare. Frecvenţele sunt comparabile între versiunile normale, doar modelele Strix cu overclocking fiind tactate la viteze mai mari. De asemenea, modelele GTX 1050 pentru toate generaţiile sunt echipate cu 2 GB memorie GDDR5, în timp ce toate versiunile GTX 1050 Ti vin cu 4 GB de memorie GDDR5.

ASUS spune că seria Expedition este realizată pentru „acţiune non-stop”, fiind potrivită pentru cei care plănuiesc să folosească aceste plăci pe durată lungă de timp. Acestea vin cu un design durabil şi promit fiabilitate îmbunătăţită. Sistemul de răcire este echipat cu ventilatoare cu doi rulmenţi. Se pare că această gamă de plăci este recomandată pentru cei care îşi doresc să realizeze sisteme de gaming care vor fi folosite în regim de Internet Cafe, fiecare placă video Expedition fiind supusă înainte de livrare unui test de 144 de ore.

Seria Dual este dedicată celor care îşi doresc un PC ASUS „asortat” în termeni de design şi culori. Cele două plăci video ASUS Dual GTX 1050 sunt realizate pentru a fi folosite alături de plăcile de bază ASUS Z170-A şi Z170-PRO şi vin cu sistem de răcire cu două ventilatoare pentru un flux de două ori mai mare decât modelele de referinţă.

Phoenix pare să fie însă modelul cu dimensiuni reduse pentru plăcile video GTX 1050. Cei care vor cumpăra aceste variante vor putea să le includă în computere mici sau în sisteme dedicate redării de conţinut multimedia. Şi acestea sunt răcite de ventilatoare cu doi rulmenţi, asemeni seriei Expedition.

În cele din urmă, seria ROG Strix vine cu un sistem de răcire avansat DirectCU II, care ar trebui să ofere un flix de aer optim, nivel redus de zgomot şi temperaturi cu 30% mai mici decât varianta de referinţă. Plăcile din această gamă beneficiază de conectivitatea ASUS FanConnect, asemeni modelelor din gama high-end, cât şi de Aura Sync, sistemul de iluminare cu LED-uri RGB proprietar ASUS.

Primele modele GTX 1050 de la ASUS care ajung în magazinele din România sunt cele din gama Expedition, cu un preţ de 900 lei pentru modelul standard şi 955 lei pentru varianta Ti.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult