Căștile Nothing Ear (1) se scumpesc cu 50% față de prețul de la lansare

19.10.2022
Căștile Nothing Ear (1) se scumpesc cu 50% față de prețul de la lansare

Ne confruntăm nu doar cu o criză de cipuri, care ține deja de vreo doi ani, ci și cu inflație imensă la nivel global, iar asta s-a văzut în ultima vreme în prețuri mai mari pentru multe produse noi. Apple a scumpit cam toate produsele sale cu 20% în Europa, Sony a scumpit PlayStation 5 cu 50 euro, iar Quest 2 VR s-a scumpit cu 100 de euro. Acum, Nothing este pe cale să scumpească, la mai bine de un an de la lansare, căștile Ear (1), care ofereau una dintre cele mai bune „afaceri” de pe piața de căști wireless.

CEO-ul companiei spune că scumpirea Nothing Ear (1) se datorează costurilor crescute de producție

Carl Pei, fondatorul Nothing, a anunțat că începând cu data de 26 octombrie, căștile Ear (1), lansate anul trecut la 99 de euro, vor fi scumpite. Iar noul preț nu este cu doar 20% mai mare, ci cu 50%, la 149 de euro. CEO-ul companiei a menționat pe contul său de Twitter că noua scumpire se datorează costurilor crescute de producție din ultima perioadă, fără să ofere însă prea multe detalii.

De asemenea, acesta spune că Nothing Ear (1) lansate anul trecut, sunt semnificativ diferite de cele pe care le poți cumpăra în prezent, întrucât au fost îmbunătățite constant prin intermediul actualizărilor software. Compania se laudă cu 15 actualizări pentru aceste căști, ceea ce sugerează mai degrabă că acestea au fost lansate într-un stadiu nefinisat, mai degrabă, echipa de software având probabil nevoie de mai mult timp decât a fost oferit înainte de lansare.

Compania este de asemenea, pe cale să lanseze o nouă pereche de căști: Nothing Ear (stick), care par să păstreze design-ul căștilor, dar să schimbe semnificativ design-ul cutiei de încărcare, trecând de la un design pătrat, la unul în formă de tub. Și acele căști se vor anunța oficial pe data de 26 octombrie. Se zvonește că noile căști vor costa doar 99 de euro, însă după această scumpire a modelului original, nu este clar dacă acel preț mai este valabil.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News