Cipul anti-radiații din balegă de vacă, pentru telefoane, a fost lansat în India

13.10.2020
Cipul anti-radiații din balegă de vacă, pentru telefoane, a fost lansat în India
Foto: Pixabay

Un cip „anti-radiații” pentru smartphone-uri, bazat pe balegă de vacă, a fost lansat în India.

Produs de compania Shrijee Gaushala, dispozitivul, numit „Gausatva Kavach”, promite să protejeze utilizatorii nu doar de radiațiile emise de telefoanele mobile, ci și de boli.

„Balega de vacă va proteja pe toată lumea, este anti-radiații…. Este demonstrat științific”, a declarat Vallabhbhai Kathiria, președintele organizației guvernamentale Rashtriya Kamdhenu Aayog (RKA).


RKA, fondată în 2019, are scopul de a proteja, conserva vacile și produsele rezultate din creșterea acestora. Organizația a început o campanie națională prin care promovează produsele realizate din balegă.

Citește și: Nu daţi banii pe stickere şi cipuri care promit să va protejeze de radiaţiile emise de telefon. Iată de ce sunt o escrocherie

În India oamenii cred în proprietățile acestui material. În 2019, un bărbat și-a acoperit automobilul Toyota cu balegă de vacă pentru a nu se mai încinge pe timpul verii.

În zonele rurale, oamenii folosesc materialul pentru a-și tencui casele, deoarece cred că acest material le păstrează răcoroase vara și călduroase iarna.

Nu e primul dispozitiv anti-radiații bizar

Dispozitive dubioase care promit să îi protejeze pe utilizatorii de smartphone-uri de radiații apar frecvent. În iulie a apărut un gadget care promitea să blocheze undele „dăunătoare” 5G. Produsul costa 250 de dolari, iar în interior avea câteva elemente foarte simple.

Tot în vară apărea 5GBioShield, stick-ul anti-5G care costa cât un telefon. O analiză făcută de compania de securitate Pen Test Partners a arătat că produsul era un simplu stick de memorie cu capacitate de doar 128 MB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult