Computex 2015 a început cu decernarea premiilor d&i Awards

01.06.2015
Computex 2015 a început cu decernarea premiilor d&i Awards

Astăzi TAITRA (Taiwan External Trade Development) şi TCA (Taipei Computer Association) au dat startul ediţiei 2015 a celui mai mare eveniment de IT din Asia: Computex. Acest lucru a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă, care a inclus şi decernarea premiilor d&i Awards 2015, cu produse înscrise în cadrul altor evenimente de acest gen din întreaga lume.

Sunt aşteptaţi 1.702 companii, dintre care 30% sunt din afara Taiwan-ului, care vor pune pe picioare 5.072 de standuri în cadrul celor patru centre de prezentare: Nangang Exhibition Hall, Taiwan World Trade Center Exhibition Hall 1, Taiwan Exhibition Hall 3 şi Taipei International Convention Center. Cele trei teme mari de anul acesta vor fi tehnologiile Internet of Things, aplicaţiile mobile şi tehnologiile şi serviciile Cloud, iar pentru prima dată vor exista secţiuni dedicate în cadrul Computex pentru tehnologie la purtător şi pentru imprimare 3D, subiecte care au avut o expunere limitată în anii precedenţi.

Pe scenă, alături de Walter Yeh, executive vice president al Taiwan Exhibition and Conference Association, a păşit şi John Wang, fondatorul companiei Noodoe Corporation, care a prezentat noul său produs de purtat la mână: ceasul inteligent Noodoe Watch, care se laudă cu o mare lipsă de funcţii. În loc să încerce să concureze cu alte companii pe o piaţă deja destul de aglomerată, produsul companiei taiwaneze oferă simplitate şi distracţie, folosind un concept inedit: personalizarea folosind imagini desenate de mână, transferate apoi pe ceas folosind o aplicaţie de mobil.  Noodoe Watch a fost şi unul dintre produsele participante la d&i awards, reuşind să câştige unul dintre cele peste 70 de premii.

Imediat după, a urmat decernarea propriu-zisă a acestor titluri fiind invitaţi pe rând reprezentanţi ai unor companii precum Dell, AOC, smanos, ASUS, HTC, Acer, AS Rock, Gigabyte şi AVEXIR. Majoritatea dintre acestea au fost premiate pentru produse multiple. Printre produsele care au ieşit în evidenţă se regăsesc Dell XPS 13, excelentul laptop de 13”, televizorul curbat AOC LX, încuietorile inteligente smanos K1 SmartHome, ASUS Zenfone 2, HTC One M9 şi RE Camera, sursa DIGIFANLESS de 550 W, boxa plutitoare AIR SPEAKER, iXtend pentru noul Macbok, care adaugă port-uri în lateral folosind conectorul USB Type-C şi memoriile RAIDEN Series.

Toate produsele premiate au fost expuse la faţa locului, urmând ca mâine, 2 iunie, sa fie anunţaţi şi câştigătorii premiilor d&i Gold, care răsplătesc produsele cu adevărat inovatoare. Această premiere a fost păstrată însă pentru prima zi oficială a evenimentului. Tot de mâine vor începe să apară din ce în ce mai multe materiale de la Comptex şi pe site-ul nostru, Go4it urmărind să vă aducă informaţii despre cele mai importante dispozitive şi tehnologii prezentate în Taipei săptămâna aceasta. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult