Computex 2015: PC-uri mici de la Giada

05.06.2015
Computex 2015: PC-uri mici de la Giada

Giada a prezentat la Computex noi computere de dimensiuni reduse. Deşi majoritatea produselor lor sunt dedicate mediului de business, există câteva computere care ne-au atras atenţia la standul lor. Este vorba despre modelele F200, i80 şi D2308U, cel din urmă fiind dedicat celor care îşi doresc un computer de gaming pentru sufragerie.

 

F200 este un computer de dimensiuni foarte mici, care poate fi folosit cu succes în birouri, pentru procesarea de fişiere text şi prezentări în powerpoint. Acesta vine fie cu Android, fie cu Windows 8.1 şi integrează hardware modest pentru a asigura un consum de energie redus. La baza lui stă un procesor Intel Celeron N2807 la 2,17 GHz, 2 GB memorie RAM şi opţiuni de 8 sau 16 GB memorie internă. Acesta oferă 3 porturi USB, o mufă Ethernet gigabit, WiFi şi Bluetooth, HDMI, VGA şi un port m-SATA pentru SSD-uri.

Un produs Giada care va ajunge pe piaţă abia în toamnă este i80, care va fi bazat pe arhitectura Skylake-U. Acesta este un cub de dimensiuni mici, care se adresează celor care au nevoie doar de un computer fără pretenţii, de dimensiuni mici. Pe lângă procesorul de nouă generaţie, acesta va integra un port Ethernet gigabit, patru port-uri USB 3.0, WiFi, Bluetooth, mini Display Port şi HDMI, cât şi un port pentru SSD-uri m-SATA.

În cele din urmă, modelul D2308U este mai mare şi este un PC complet echipat pentru gaming. Acesta integrează procesoare Intel Core i7 din generaţia a patra, o placă video Nvidia GeForce GTX750 cu 2 GB memorie DDR5, reţea cu fir sau wireless, 3 mufe USB 3.0, două mufe USB 2.0, Bluetooth, o mufă DVI, două mufe HDMI, HDD de 2,5” şi un port m-SATA. Deşi nu va rula cele mai recente jocuri cu setări maxime, este de ajuns pentru a oferi streaming de pe un PC mai puternic sau pentru a rula jocuri mai puţin pretenţioase.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult